Anlık Bildirim

Apple: iMessage üzerinden günde "birkaç" milyar mesaj gönderiliyor [Güncel]

Apple: iMessage üzerinden günde 'birkaç' milyar mesaj gönderiliyor [Güncel]

Apple'ın CEO'su Tim Cook, bugün düzenlenen yıllık hissedarlar toplantısında iMessage ve FaceTime ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

FaceBook'un WhatsApp'i 16 milyar dolar gibi inanılmaz bir paraya satın almasından sonra piyasada değerleri merak konusu olan anlık mesajlaşma yazılımlarından biri olan iMessage ile ilgili Tim Cook, yıllık hissedarlar toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Tim Cook'un açıkladığı istatistiklere göre iOS ve Mac kullanıcıları, iMessage üzerinden günde 40 milyar birkaç milyar adet mesaj gönderiyor ve 15 ila 20 milyon arasında FaceTime görüşmesi yapıyor.

Geçtiğimiz yılın ocak ayında günlük mesajlaşma sayısının 2 milyar olduğu iMessage'in bir sene içerisinde 40 milyar mesajın gönderildiği devasa bir aracı haline gelmesinde Apple'ın başta iPad ve iPhone ile her geçen gün artan satış sayısının payı büyük. Hatırlanacağı gibi Apple, 2013 yılının ortası itibariyle yaptığı resmi açıklamada 320 milyon adet iCloud kullanıcısının, o tarihe kadar toplam 900 milyar adet mesajı iMessage üzerinden gönderdiğini duyurmuştu. Apple, OS X 10.9.2 ile birlikte Mac platformunda iMessage ve FaceTime'ı yeni özelliklerle zenginleştirerek bu alana gösterdiği ilgi ve önemi gözler önüne koymuştu.

Diğer yandan iMessage'ın rakiplerinden olan WhatsApp'de günlük gönderilen mesaj sayısı 50 milyar iken; BlackBerry Messenger'da bu sayı 10 milyar civarında.
Düzeltme: Tim Cook'un toplantıda paylaştığı verilerin internete farklı yansıdığı ortaya çıktı. Toplantıda açıklanan kesin bilgiler şöyle: Apple'ın bildirim sistemi üzerinden gönderdiği günlük bildirim sayısı 40 milyar iken; iMessage üzerinden gönderilen günlük mesaj sayısı birkaç milyardan ibaret.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14521 kez okundu.
26 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS / OS X / tvOS / watchOS, ipod touch ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim