Anlık Bildirim

Akıllı ekranlar artık motorsikletinizde

Motorsikletiniz ile yolda giderken, telefonunuza gelen çağrı veya mesajların göz önünde olmasını istiyorsanız, Samsung'un yeni akıllı rüzgarlığı ile tanışma vaktiniz gelmiş demektir.


Giyilebilir cihaz konseptinin büyümüş hali olarak niteleyebileceğimiz akıllı ekranlar, telefonunuza bağlanarak gerekli bilgileri veya bildirimleri kullanıcıya sunması ile biliniyor. Daha çok araçların ön kısmına yerleştirilen akıllı ekranlar, rüzgarlığa yansıtma yapabilen veya dahili ekranında bilgileri gösterebilen yapılarda karşımıza çıkıyor.

Samsung, motorsiklet sürücülerinin de akıllı ekranlara ihtiyacı olduğunu düşünmüş ve Samsung Smart Windshield adında akıllı bir rüzgarlık geliştirmiş. Ön kısma yerleştirilen büyük ekran, WiFi üzerinden akıllı telefona bağlanarak gelen aramalar, mesajlar, mailler gibi bildirimlerin yanısıra navigasyon gösterimi de yapabiliyor. Ekranın nasıl bir donanımı mevcut ve bataryası ne kadar idare edebiliyor henüz belli değil. Muhtemelen halen geliştirme aşamasında olan bir proje.

Sürücünün, gelen bildirimleri görebilmesi için dikkatini biraz aşağı kaydırması gerekiyor. Bu da, uzun mesajlar sırasında sürüş güvenliğini tehlikeye atabilecek nitelikte. Samsung'un bu yeni projeyi ne zaman hayata geçireceği ise bilinmiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim