Anlık Bildirim

NASA, Ay'a iniş görevi için SpaceX ile yaptığı sözleşmeyi beklemeye aldı

NASA, Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin’in 2024’te yapılacak olan Ay görevi sözleşmesi için açtığı davanın ardından SpaceX ile yaptığı 2.9 milyarlık sözleşmeyi beklemeye aldı.

NASA, Ay görevi için SpaceX ile yaptığı sözleşmeyi beklemeye aldı Tam Boyutta Gör

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Ay’a iniş görevi için SpaceX ile olan sözleşmesini beklemeye aldığını açıkladı. SpaceX, bir süre 2.9 milyar dolarlık sözleşme üzerinde çalışmayacak. NASA, bu sürenin 2.5 ay civarında olabileceğini belirtti.

Bu karar Jeff Bezos’un uzay şirketi Blue Origin’in nisan ayında NASA ve SpaceX arasında yapılan Ay’a iniş sözleşmesinde bulunan “temel sorunlar” sebebiyle dava açmasının ardından geldi.

NASA, Ay görevi için SpaceX ile yaptığı sözleşmeyi beklemeye aldı Tam Boyutta Gör

NASA tarafından yapılan açıklamada, “Ay’a iniş görevi için SpaceX ile yapılan çalışmalar bir süreliğine durduruldu. Bunun ardından da tüm taraflar, 1 Kasım 2021’de sona erecek olan hızlandırılmış bir dava takvimini kabul etti” ifadeleri kullanıldı.  

NASA’nın 2024’te yapmayı planladığı Artemis 3 görevi, 1972 yılında yapılan Apollo 17 görevinden beri Ay’a yapılacak olan ilk insanlı iniş olacağı için büyük bir önem taşıyor. Dava sebebiyle yaşananların görevi geciktirip geciktirmeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim