Anlık Bildirim

Norveç, hidrojenle çalışan dünyanın en büyük gemilerini inşa edecek

Norveç, 117 metre uzunluğunda ve 120 araç kapasiteli hidrojenle çalışan dünyanın en büyük gemilerini inşa edecek. Gemilerin 2026 yılında teslim edilmesi planlanıyor.
Norveç, hidrojen tabanlı dünyanın en büyük gemilerini inşa edecek Tam Boyutta Gör
Norveçli tersane Myklebust Verft, taşımacılık şirketi Torghatten Nord tarafından sipariş edilen hidrojenle çalışan iki feribotun inşa faaliyetlerini üstlenecek. Bu gemiler Norveç'in en uzun feribot rotasında 120 adede kadar araç taşıyacak şekilde tasarlanacak. Myklebust'a göre gemiler Bodø ve Lofoten şehirlerini birbirine bağlayacak Bodø'da yerel olarak üretilen hidrojenle desteklenecek. Gemiler teslim edildiklerinde ise hidrojenle çalışan dünyanın en büyük gemileri olacak.

Denizcilikte hidrojen atılımı

The Norwegian Ship Design Company tarafından Vestfjordstrekninga fiyordunun zorlu sularında çalışmak üzere tasarlanacak gemilerin 2026 yılında teslim edilmesi planlanıyor. Proje, böylesine zorlu ve uzun bir güzergâhta hidrojenle yolcu taşımacılığının daha önce hiç yapılmamış olması nedeniyle önem denizcilik ve hidrojen özelinde büyük önem taşıyor.

Norveç, hidrojen tabanlı dünyanın en büyük gemilerini inşa edecek Tam Boyutta Gör
117 metre uzunluğa ve 120 araç kapasitesine sahip olacak hidrojen tabanlı feribotlar mesafelerinin en az yüzde 85'ini bu yolla kat edecek. Gemilerin çalışacağı rotanın uzunluğu ise 278 kilometre olacak. Gemide bulunan bir hidrojen depolama ünitesi yakıt hücrelerine gaz beslemesi yaparak gemileri itmek ve yardımcı sistemlerine güç sağlamak için kullanılacak. Çalışma rotası kapsamında gemilerin CO2 emisyonlarını her yıl yaklaşık 26.500 ton azaltması bekleniyor.

The Norwegian Ship Design CEO’su Gjermund Johannessen, bu feribotların bugün dünyadaki diğer feribotlarla kıyaslanamayacak kadar büyük bir farkla bir gemideki en büyük hidrojen tesisatına sahip olacağının altını çizdi. Johannessen, optimum güvenlik elde etmek için hidrojenin fiziksel özelliklerini kullanarak benzersiz bir hidrojen konsepti geliştirdiklerini aktardı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim