Anlık Bildirim

Ford'un yeni Adaptif Direksiyon sistemi, manevra yapmayı kolaylaştırıyor

Otomobil modelleri için otonom sistemler dahil birçok farklı teknoloji geliştiren Ford, yeni Adaptif Direksiyon sistemiyle de manevra yapmayı kolaylaştırarak sürüşü daha eğlenceli hale getirebiliyor.

Otomotiv direksiyon ve güvenlik sistemleri üzerine çalışmaları bulunan Takata ile ortaklaşa geliştirilen yeni Adaptif Direksiyon sistemi, standart direksiyonlara yerleştirilen çalıştırıcı / işletici (İçerisinde elektrik motoru ve dişli sistemi yer alıyor) birimiyle görevini yerini getiriyor. Bu birimlerin yardımıyla birçok otomobil modeli içerisinde sabit şekilde gelen direksiyon oranını farklı koşullara göre değiştirebilen sistem, örneğin düşük hızlarda daha az direksiyon çevirme ile daha fazla tekerlek döndürebiliyor ve böylece genel olarak park etmeyi veya sıkışık alanlarda hareket etmeyi kolaylaştırıyor. Yüksek hızlarda yaptığı optimizasyonlar sayesinde de aracı daha çevik ve sürüşü daha kolay getirebilen Adaptif Direksiyon sistemi, genel olarak bütün hızlarda çok daha konforlu bir sürüş sağlayabiliyor.
Hali hazırda bazı lüks otomobil modelleri içerisinde kullanılan direksiyon sisteminin, Ford tarafından 2015 yılında ortalama tüketiciler için de getirileceği belirtiliyor. Sistemin işleyişini gözler önüne seren tanıtım videosunu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz.
 
Ford'un yeni Adaptif Direksiyon sistemi, manevra yapmayı kolaylaştırıyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1378 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ford
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim