Anlık Bildirim

Mercedes'ten dünyanın ilk elektrikli kamyonu: Urban eTruck

Mercedes-Benz yaptığı basın toplantısıyla dünyanın ilk tamamen elektrikli kamyonu Urban eTruck'ı duyurdu. 26 ton yük taşıyabilen kamyon 200 km menzille şehir içi kullanıma yönelik geliştirilmiş.
Avrupa'lı otomotiv üreticileri yeşil enerjili araçlara yatırımlarını her geçen gün daha da arttırmaya devam ediyor. Hafta başında Audi 3 yeni elektrikli modelini duyuran Audi sonrası Porsche firması Mission E'yi hayata geçirmek için işe alacağı kişi sayısını 1400'e çıkardığını duyurmuştu. Bir yeni haber de Daimler'den geldi, diğer firmaların aksine firmadan ticari odaklı bir duyuru geldi. İlk fosil yakıtla çalışmayan ufak kamyon modeli Mercedes-Benz Urban eTruck duyuruldu.
Diğer elektrikli araçlarda olduğu gibi oldukça sessiz çalışan araç 26 ton yük taşıma kapasitesine sahip. İlk elektrikli büyük araç konsepti olan model geçtiğimiz hafta duyurulan Tesla'nın üzerinde çalıştığı araç projesini de bu konuda geride bırakmış durumda. Büyük araçların uzun mesafelerde kullanıldığını göz önüne aldığımızda 200km menzile sahip araç bu konuda biraz zayıf kalıyor. Ancak adında geçen "Urban" (kentsel) kelimesinden anlaşılacağı üzere model şehir içinde sessiz ve çevre dostu yük taşıma işlerine yönelik geliştirilmiş durumda.
Düzenlenen basın toplantısında aracın önümüzdeki 2020 yılından önce piyasada olması planlanmadığı belirtilirken, o yıla kadar gerçekleşecek teknolojik gelişmelerle batarya maliyetinin 2.5 kat oranında daha da ucuzlayacağı ve verimliliğin daha da artacağı söyleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7464 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mercedes-benz, mercedes ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim