Anlık Bildirim

Zorunlu kış lastiği uygulaması bu yıl 1 Aralık 2016’da başlıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yürütülen zorunlu kış lastiği takma uygulaması bu yıl 1 Aralık 2016’da başlayacak. Zorunluluk ve cezaya dair detaylar yazımızda.

Zorunlu kış lastiği uygulaması bu yıl 1 Aralık 2016’da başlıyor Tam Boyutta Gör

2012 yılında alınan bir kararla yürürlüğe konulan zorunlu kış lastiği takma uygulaması, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik doğrultusunda emniyet birimlerinin denetimleri ile yürütülüyor.
Alve.com'da gör En ucuz kar lastiği nerede? Fiyatları gör!

“Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik” kapsamındaki düzenlemelere göre şehirlerarası yollarda yük ve yolcu taşıma işi gerçekleştiren araçların kar lastiği olmadan yola devam etmelerine izin verilmeyecek. Kurallara aykırı şekilde seyreden ve emniyet birimlerinin denetimleri neticesinde farkedilen işletmecilere 602 lira ceza kesilecek.

Alve.com'da gör Mevsimine göre lastik seçme rehberi!

Ne Zaman Başlayıp Ne Zaman Bitiyor?

1 Aralık 2016 tarihi itibariyle başlayacak olan zorunluluk 1 Nisan 2017 tarihine kadar devam edecek. Bu tarihe kadar araçlarda kışlık lastik takılı olması zorunlu. Geçtiğimiz yıl Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen denetimlerde 2927 araç sahibine 1 milyon 722 bin 405 lira, Jandarma Genel Komutanlığınca yapılan denetimlerde ise 299 araç sahibine 177 bin 487 lira ceza kesilmiş. Ayrıca Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ekipleri de 87 araca 51 bin 277 lira ceza uygulamış. Sadece geçen yıl kesilen ceza rakamı 3 bin 313 araca 1 milyon 951 bin 119 lira seviyesine ulaşmış.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8045 kez okundu.
19 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, kış lastiği ve kar lastiği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim