Anlık Bildirim

Otomobil üreticileri: Yeni yakıt standardı elektrikli otomobil geçişini engelleyebilir

Görünüşe göre elektrikli otomobillere geçişte bazı engeller yaşanacak. Otomobil üreticileri yeni yakıt standartlarının elektrikli araçlara geçişi rayından çıkaracağından endişe duyuyor.
Otomobil üreticileri yeni yakıt standardından çekiniyor Tam Boyutta Gör
ABD'deki büyük otomobil üreticilerini temsil eden bir grup olan Otomotiv İnovasyonu İttifakı, önümüzdeki on yıl için önerilen yakıt ekonomisi standartları konusunda kırmızı bayrak çekti. Grup, yeni kuralların uygulanması halinde sektörün elektrikli araçlara geçişini engelleyeceğini iddia ediyor.

Yeni kurallar ter tepebilir

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) temmuz ayında, 2027-2032 model yılları için otomobil ve hafif kamyonlar bazında yakıt ekonomisi standartlarının belirlenmesine yönelik bir teklif yayınladı. Teklif, otomobillerin yakıt verimliliğini her yıl yüzde 2, hafif kamyonlarınkini ise yüzde 4 oranında artırmayı hedefliyordu. Bu, 2024-2026 model yılları için otomobillerde yıllık yüzde 8, hafif kamyonlarda ise yüzde 10 iyileştirme gerektiren önceki standartlara göre önemli bir artış anlamına geliyor.

Automotive News'in haberine göre NHTSA'nın önerisi, önceki standartlara göre 2026'da yaklaşık 49 mpg olan filonun ortalama yakıt ekonomisinin 2032'ye kadar galon (3,78 litre) başına yaklaşık 58 mil (mpg) olacağı anlamına geliyor.

Ancak Otomotiv İnovasyonu İttifakı önerinin gerçekçi ve uygulanabilir olmadığını savundu. Grubun temsilcisi Michael Hartrick, kamuya açık sanal bir oturumda, teklifin "maksimum fizibiliteyi aştığını" söyledi. Grup, bu durumun otomobil üreticilerinin dikkatini ve kaynaklarını elektrikli araçlara yatırım yapmaktan uzaklaştıracağını altını çiziyor. NHTSA ise ilgili yeni kuralları, otomobilleri daha verimli hale getirmenin ve sera gazı emisyonlarını azaltmanın bir yolu olarak görüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19663 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ABD, yakıt ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim