Anlık Bildirim

Microsoft: Xbox One Zamanla PC'ye Benzeyecek

Microsoft konsolunu donanımsal yönden güncel tutabilmek için Xbox'ı PC'ye benzer bir yapıya büründürmek istiyor. Karşımıza her iki yılda bir güncel bir sürüm çıkabilir.
Microsoft: Xbox One Zamanla PC'ye Benzeyecek

Xbox One'ın giderek PC'ye benzeyeceği yönündeki ilk ciddi belirtiler Xbox One'a özel oyunların Windows 10'a duyurulmasıyla başlamıştı. Kayıt dosyalarının PC ve Xbox One'da ortak olması ve cross-buy özelliği de belirtiler arasında yer alıyordu. Microsoft şimdi ciddi ciddi Xbox One'ın PC'ye benzeyeceğini söylüyor.

"Universal Windows Application" ile PC, Xbox One ve mobil platformları birbirine bağlamak isteyen Microsoft'un önemli isimlerinden Phil Spencer, Xbox One donanımının PC'deki gibi güncellenebilir olabileceğini böylece Xbox 360 ve Xbox One'daki oyunların da evrimleşen konsolda çalışabileceğini söyledi.
Microsoft'un amacı işletim sistemi ve yazılımları pek değiştirmeden donanımı güncellemek. Bu sayede hızla gelişen PC teknolojisine de daha rahat ayak uydurulabilecek. Sanırım Steam Machine'lerin yapısı da Microsoft'a örnek olmuş. Gerçi Nintendo da benzer bir sistemi amaçladığını uzun zaman önce söylemişti.

Phil Spencer konsolların 6-7 yılda bir sonraki nesle geçmesinin bütçe dostu bir yöntem olduğunu inkar etmediğini söylüyor. Buna karşın herkese istediği gibi donanım güncellemesi sunarak daha özgür bir piyasa oluşturabileceklermiş.

Örneğin her 2 yılda bir Xbox One'ın donanım ve yazılımsal olarak daha iyi bir sürümü piyasaya sürülebilir. Bir Xbox One sürümü oyunları 4K'da açarken, bir diğer 1080p'de çalıştırabilir. Açıkçası bu açıklamalar sonrasında Quantum Break gibi daha önce Xbox One'a özel oyunların tamamı bile PC'de boy gösterebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3191 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, xbox one ve
2 etiket daha konsol Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim