Anlık Bildirim

PC satış rakamları pandemi öncesi seviyelere yükseliyor

IDC'nin yayınladığı rapora göre küresel PC sevkiyatları 2024'ün ilk çeyreğinde büyümeye ve pandemi öncesi hacimlere ulaşmaya başladı.                            
PC satış rakamları pandemi öncesi seviyelere yükseliyor Tam Boyutta Gör
International Data Corporation'ın (IDC) raporuna göre, iki yıllık düşüşün ardından, dünya çapında geleneksel PC pazarı 2024'ün ilk çeyreğinde büyümeye başladı.

Apple, Acer ve Lenovo satışlarını artırdı

Bir bütün olarak pazar %1,5 oranında büyüme gösterdi ve sevkiyatlar 59,8 milyon cihaza ulaştı. Aynı zamanda, liderler listesindeki bazı şirketlerin sonuçları, bir bütün olarak pazarın sonuçlarından önemli ölçüde farklılık gösteriyor. Örneğin Apple, Dell'in yaklaşık iki kat gerisinde kalarak dördüncü sırada yer almasına rağmen, satışlarını %14,6 oranında artırmayı başardı ki bu da pazar liderleri arasındaki en iyi sonuç.

PC satış rakamları pandemi öncesi seviyelere yükseliyor Tam Boyutta Gör
Apple'ın satışlarını artırmasına M3, M3 Pro ve M3 Max çipli MacBook Pro modellerinin yüksek satış rakamlarının katkıda bulunduğu düşünülüyor. Öte yandan raporda Acer (%9,2) ve Lenovo (%7,8) da son derece iyi sayılabilecek bir büyüme gösterdiklerini görüyoruz. Ancak Asus'un satışlarının %4,5 oranında azaldığı da dikkat çekiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim