Anlık Bildirim

Porsche Cayenne Turbo GT, markanın en hızlı SUV modeli olmaya geldi

640 beygirlik V8 motoru ve modele özel olarak revize edilen dinamikleriyle dikkat çeken Porsche Cayenne Turbo GT, kendine has tasarım detaylarıyla da ailedeki farkını ortaya koyuyor.

cayenne turbo gt dış tasarım Tam Boyutta Gör

Alman üretici Porsche, yeni performanslı SUV modeli 2022 Porsche Cayenne Turbo GT üzerindeki örtüyü kaldırdı. Markanın en hızlı SUV modeli olmaya gelen yeni Cayenne Turbo GT, adında "Coupe" takısını barındırmasa da sadece bu gövde tipiyle tercih edilebilecek.

Cayenne Turbo GT neler sunuyor?

2022 Porsche Cayenne Turbo GT'nin kalbinde 4.0 litre çift turbo V8 ünite bulunuyor. Aynı motor mevcut Turbo Coupe versiyonuna da güç veriyor fakat "GT" takısı fazladan 90 beygir güç ve 80 Nm torku da beraberinde getiriyor. Bu da Cayenne Turbo GT'nin 640 beygir güç ve 850 Nm tork değerlerine sahip olduğu anlamına geliyor. Bu artış için krank mili, turbo ve intercooler gibi parçaları revize eden şirket Cayenne Turbo GT'de ayrıca daha hafif titanyum egzoz sistemi kullanmış.

Cayenne Turbo GT'deki motor 8 ileri Tiptronic otomatik şanzımanla kombine edilmiş. Söz konusu şanzımanda dört tekerlekten çekiş sistemi için revize edilmiş yazılım ve ek soğutma mevcut. Porsche, bu sayede vites geçişlerinin daha hızlı olduğunun altını çiziyor. Cayenne Turbo GT, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.3 saniyede tamamlıyor. SUV'nin azami hız değeriyse 297 km/s olarak açıklandı. Bu da Alman markaya göre Turbo GT versiyonunu Cayenne ailesinin en hızlı ve en çabuk hızlanan üyesi haline getiriyor.

cayenne turbo gt iç tasarım Tam Boyutta Gör

2022 Porsche Cayenne Turbo GT, Turbo Coupe'ye kıyasla yere 17 mm daha yakın. Markanın açıklamasına göre şasi ve aktif kontrol sistemlerindeki her bir bileşen bu modele özel olacak şekilde elden geçirilmiş. Bunlar arasında sertliği yüzde 15 oranında artırılan havalı süspansiyon sistemi, aktif süspansiyon yönetimi (PASM), dinamik şasi kontrolü (PDCC) ve arka akstan yönlendirme gibi özellikler yer alıyor.

Performanslı SUV'da özel olarak tasarlanan Pirelli lastikler kullanılmış. Ayrıca tutunmayı artırmak için ön tekerlekler 25 mm genişletilmiş ve tork yönlendirme sistemi revize edilmiş. Porsche ayrıca standart olarak sunulan karbon kompozit frenlerin de elden geçirildiğini belirtmiş fakat detaylara inmemiş. 22 inçlik jantlara sahip Cayenne Turbo GT'de ayrıca kenarlarına kanatçıklar eklenen daha büyük bir arka spoyler ve karbon fiber arka difüzör gibi özellikler mevcut.

2022 Porsche Cayenne Turbo GT siparişe açılmış durumda ve ilk teslimatlar yıl sonunda başlayacak. Otomobilin başlangıç fiyatı 167 bin euro civarında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim