Anlık Bildirim

Rusya’nın 5. nesil ve tek motorlu bir savaş uçağı geliştirdiği iddia edildi

Rusya'nın 5. nesil, tek motorlu ve F-16'yla aynı klasmanda olacağı iddia edilen bir savaş uçağı geliştiridiği belirtildi. İddialar arasında, uçağın insanlı ve insansız sürümlerinin olacağı da var.

Rusya'dan yeni nesil savaş uçağı
Rusya’nın tek motora sahip beşinci nesil ve hafif bir savaş uçağı geliştirmeye başladığı iddia edildi. F-16 ile aynı klasmanda olması beklenen uçak için Sukhoi Tasarım Bürosu’nun görevlendirildiği belirtiliyor.

Rus devlet ajansı RIA Novosti’ye dayandırılan habere göre yeni nesil uçak, üstün manevra kabiliyeti ve thrust vectoring (itiş vektörlemesi: uçak motor çıkışlarının hareket ettirilmesi sayesinde sıra dışı manevralar yapılmasına olanak sağlayan sistem) gibi özelliklerle gelirken insanlı ve insansız sürümleri de üretilecek.

Rusya'dan yeni nesil savaş uçağı Tam Boyutta Gör

Büyük abisi SU-57’de kullanılan Izdeliye 30 motorlarından tekine ev sahipliği yapması beklenen uçak, RIA Novosti’nin iddialarına göre “hipersonik” hızlara çıkabilecek. Burada bir virgül koyup aynı ajansın uçağın maksimum hızının Mach 2’nin üst limitlerinde sınırlanacağı belirttiğini de söylememiz gerek. Zira konunun uzmanlarına göre Izdeliye 30 motoruyla donatılmış ve tahmini kalkış ağırlığı 18 ton olan bir uçağın Mach 5 hızlarına ulaşması pek mümkün görünmüyor.

Tasarım?

Peki, söz konusu uçak nasıl bir tasarıma sahip olacak? Bununla ilgili pek bir detay bulunmasa da BMPD adlı sitenin Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov’un masasında bulunan bir uçak maketini refarans göstermesi ve bunu haber yapması, yeni nesil savaş jetinin tasarımıyla ilgili bir ipucu verebilirmiş gibi duruyor. Fotoğrafta burun kısmı Su-57’ye benzeyen ancak F-16’nınkine benzer bir hava girişine sahip bir uçak görünüyor.

Tüm bu gelişmelerle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak Rus medyasından yayılan söylemlerin, son dönemde Avrupa ve ABD merkezli yeni nesil savaş uçağı haberleri karşısında atılmış bir propaganda adımı olarak görmek mümkün.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10747 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
su-57 savaş uçağı, rusya ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim