Anlık Bildirim

Altay tankı ihalesini kazanan şirket belli oldu

Ana muharebe tankı Altay'ın seri üretimi ve motor geliştirilmesi için başlatılan ihale sonuçlandı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucu yola BMC ile devam edilecek.

Altay tankı ihalesini kazanan şirket belli oldu Tam Boyutta Gör
 

Ana muharebe tankı Altay’ın üretim süreciyle ilgili yeni bilgiler geldi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kara Kuvvetleri'nin günümüz ihtiyaçlarına cevap vermesi için geliştirilen Altay tankının ihale sürecinde karara varıldı.

Kara Kuvvetleri’nin hizmetine sunulacak ana muharebe tankı Altay’ın seri üretimine BMC, Otokar ve FNSS talip olmuştu. Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Altay’ın seri üretimi ve motor geliştirilmesi için başlatılan Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi kapsamında BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanması yönünde karara varıldı.

Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticisi konumunda olan BMC’de Katar da büyük ortaklardan biri olarak yer alıyor. Bu da Altay Tankı’nın Katar başta olmak üzere müslüman ülkeler coğrafyasında satışının mümkün olacağına işaret ediyor. Aynı zamanda yerli otomobil için de BMC üretim rolünü üstlenerek kilit isimlerden biri olmuştu.


Savunma sanayiinde önemli isimlerden biri olmak istediklerini her fırsatta dile getiren Ethem Sancak, hava ve deniz gibi alanlara bölünmeyip sadece kara araçlarında uzmanlaşıp bu tarafta önemli işler yapmayı hedeflediklerini belirtiyor. BMC’nin Sakarya’da bu odakta bir tesis planlaması içinde olduğu ve sadece araçlar değil, mühimmatların üretimi konusunda istekli olduğu söylenenler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14992 kez okundu.
32 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
savunma sanayii, altay tankı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim