Anlık Bildirim

Aselsan'ın geliştirdiği yeni teknoloji, 60 milyon dolar tasarruf sağladı

Aselsan, deniz araçlarında ve İHA’larda da kullanılan, kendi geliştirdiği uydu haberleşme sisteminin seri üretimine başlıyor. %50 daha ucuza mal edilen sisteme dair detaylar yazımızda:

Aselsan'ın geliştirdiği yeni teknoloji, 60 milyon dolar tasarruf sağladı Tam Boyutta Gör

Aselsan, tasarımı ve üretimi tamamen yerli olanaklarla geliştirilen uydu haberleşme terminalleri AcroSAT ile geçtiğimiz mart ayında ABD’de gerçekleştirilen SATELLITE 2016 fuarında boy göstermişti. Gemi Uydu Haberleşme Terminali ve Sırt Tipi Uydu Haberleşme Terminali ile ses getiren Aselsan, geliştirilen ekipmanın seri üretimine hazırlanıyor.

Bugüne kadar hem askeri hem de sivil kullanım için tüm deniz taşıtlarında ve insansız hava araçlarında kullanılan ekipmanlar yurt dışından ithal ediliyordu. Aselsan’ın seri üretim hamlesi, bu noktada yerliliğe katkı sağlamanın yanı sıra maliyet anlamında da önemli bir kazanım yaratıyor.

60 Milyon Dolar Ülke İçinde Kaldı 

AcroSAT ilk etapta Kılıç sınıfı hücumbotlarda kullanılacak. Bu amaçla Aselsan ile imzalanan sözleşme, yurt dışından satın alıma kıyasla 60 milyon dolarlık bir kazanç sağlamış. Türk Deniz Kuvvetlerine bağlı 3 adet Kılıç I, 6 adet de Kılıç II sınıfı hücumbot mevcut. 9 adet gemiye yapılacak işlemin sözleşme karşılığı bedeli 38 milyon dolar olarak belirlenmiş. İthal edilmesi durumunda ise 100 milyon dolar seviyesinde bir rakamın yurt dışındaki şirketlere harcanması gerekeceği belirtiliyor.

Aselsan’ın özellikle yurt dışına satma noktasında çalışmalar yürüttüğü AcroSAT’ın diğer yerli İHA’lara ve denzi araçlarına monte edilmesi konusunda çeşitli projeler yürütülecek. Seri üretimin başlamasıyla birlikte fiyatın daha da aşağı çekilebileceğini aktaran Aselsan’ın yetkili mühendislerinden Mehmet Hidayet Yılmaz, AcroSAT’ın karbon fiberden üretilen yapısı ile hem hafif hem de dayanıklı olduğunu aktarıyor. AcroSAT'ın tüm yazılım ve donanım haklarının sahibi durumunda olan Aselsan, şimdiden birçok ülke ile satış konusunda görüşmeler yapmaya başlamış.

* Tüm görseller temsilidir. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10574 kez okundu.
22 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uydu, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim