Anlık Bildirim

Savunma ve havacılıkta 2023'te 10 milyar doları aşan sözleşmeler imzalandı

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma ve havacılık sanayisi şirketlerinin 2023 yılında 10 milyar doları aşan yeni sözleşmeler imzaladığını duyurdu.           
Savunma ve havacılıkta 2023'te 10 milyar dolar sözleşme imzalandı Tam Boyutta Gör
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, X (Twitter) hesabından yaptığı açıklamada, yerli  savunma ve havacılık şirketlerinin 2023 yılında imzaladığı sözleşme miktarını duyurdu. Savunma ve havacılık sanayisinde yurt içinde ve yurt dışında toplam değeri 10,240 milyar doları aşan yeni sözleşmeler imzalandı.

2023'te insansız hava araçları başta olmak üzere, helikopterler, kara araçları, deniz araçları, silah ve mühimmatlar, füze sistemleri, elektronik sistemler ve radar sistemleri için sözleşmeler imzalandı.

2023'te İhracat Rekoru Kırıldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre 2023 yılında ihracat miktarı 5,5 milyar dolara çıkarak rekor kırdı. Sektörün ihracatı önceki yıla göre dolar bazında yüzde 27 artış gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Savunmanın yüzyılına birbirinden önemli yeni sözleşmelerle giriyoruz. Sürdürülebilir ihracat hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Dün açıkladığımız rekor seviyedeki 2023 yılı Savunma ve Havacılık Sanayii İhracatımızla yeni bir kilometre taşını daha geride bıraktık. Bugün ise 2023 yılında imzaladığımız yeni sözleşmelerle çıtayı daha da yukarı taşıyoruz.

İnsansız hava araçları başta olmak üzere, helikopterler, kara araçları, deniz araçları, silah ve mühimmatlar, füze sistemleri, elektronik sistemler ve radar sistemleri üreten firmalarımız 2023 yılında toplam değeri 10,240 Milyar Doları aşan sözleşmeler imzaladılar.
 
Bu yıl itibarıyla başlayacağımız teslimatlarımızla 2024 ve sonrası ihracat rakamlarımızı daha da yukarı taşıyarak yeni rekorları ülkemize kazandıracağız. Harp sahasında kendini kanıtlamış, yüksek teknoloji içeren güvenilir ürünlerimizi dost ve müttefik ülkelerle paylaşmaya devam edeceğiz."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1583 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, baykar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim