Anlık Bildirim

Snapdragon 8 Gen 2, rakibi Apple A16 Bionic ile karşılaştırıldı: Peki kim önde?

Android dünyasının yeni amiral gemisi Snapdragon 8 Gen 2, Apple A16 Bionic ve A15 Bionic ile karşılaştırıldı. Yeni platform rakibine karşı neler sunuyor? İşte erken kıyaslama sonuçları
Snapdragon 8 Gen 2, rakibi Apple A16 Bionic ile karşılaştırıldı Tam Boyutta Gör
Kısa bir süre önce Qualcomm, yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 8 Gen 2 modelini tanıttı. Yeni platformun Android dünyasının en güçlü mobil işlemcisi olması beklenirken, iPhone 14 Pro serisine güç veren Apple A16 Bionic’e karşı neler sunacağı da oldukça merak ediliyor. Bugün, MacRumors tarafından iki amiral gemisi işlemci karşı karşıya getirildi.

Snapdragon 8 Gen 2, Apple A16 Bionic ile karşı karşıya

Paylaşılan erken kıyaslama sonuçlarına göre, yeni nesil Snapdragon 8 Gen 2 tek çekirdekte 1483 puan, çoklu çekirdekte 4709 puanlık bir performansa imza atıyor. Söz konusu puanları rakibi A16 Bionic ve A15 ile Bionic ile kıyasladığımızda ise sonuçların şaşırtıcı olduğunu söyleyebiliriz. Aynı testlerde Apple A16 Bionic 1874 ve 5372 puan alırken, A15 Bionic ise 1709 ve 4766 skorlarına ulaşıyor.

 

Sızdırılan verilerden yola çıkarak yeni nesil Snapdragon amiral gemisinin rakibinin gerisinde kaldığını söyleyebiliriz. Ancak günümüzde sentetik testler ile gerçek performans arasında farklılıklar yaşanabiliyor. Zira tanıtım etkinliği sırasında Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2'nin güç verimliliği ve yapay zekâ tarafında büyük bir gelişim sunacağını duyurdu. 

Ayrıca yakın zamanlı sızıntılar, Snapdragon 8 Gen 2'den güç alacak Galaxy S23 serisinin arttırılmış saat hızları ile geleceğini gösteriyor. Bu durum, kıyaslama sonuçlarında sıralamanın değişmesine yol açabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18689 kez okundu.
18 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, Apple A16 Bionic ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim