Anlık Bildirim

Sony, Xperia 1 VI ile uzun ekrandan ve 4K çözünürlükten vazgeçebilir

Sony, kendine has uzun ekranlı ve köşeli telefon tasarımını uzun süredir devam ettiriyor. Görünüşe göre Sony, Xperia 1 VI ile uzun ekrandan ve 4K çözünürlükten vazgeçecek.
Sony, Xperia 1 VI ile uzun ekran ve 4K çözünürlükten vazgeçebilir Tam Boyutta Gör
Akıllı telefon piyasasında istediğini bulamayan Sony, kendine has uzun ekranlı ve köşeli telefon tasarımını uzun süredir devam ettiriyor. Bu tasarım dilini beğenenler olsa da birçok kişi tarafından da eleştiriliyor. Sony, üzerinde çalıştığı Xperia 1 VI ile aynı tasarım dilini korumakla beraber iki önemli değişikliğe gideceği söyleniyor.

İlkinde, 21:9 ekran oranına sahip uzun ekranın terkedilip 19,5:9 ekran oranı geçileceği iddia ediliyor. Dolayısıyla diğer telefonlar gibi daha kısa ve geniş bir form faktörüne geçiş yapılacak. İkincisinde ise, 4K ekran çözünürlüğünden vazgeçileceği söyleniyor. 4K çözünürlük, telefon boyutundaki ekranlarda insan gözü tarafından algılanamadığı için hiçbir üretici tarafından tercih edilmiyor. Yüksek çözünürlük yüksek enerji tüketimine sebep olduğu için bundan vazgeçilmesi gayet yerinde bir karar denilebilir.

Bu söylentiler akla yatkın olsa da, kesin olarak gerçekleşeceği anlamına gelmiyor. Sony Xperia 1 VI’nin Mayıs ayında tanıtılmasının beklendiğini belirtelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6364 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Sony Xperia 1 VI, Teknoloji Haberleri ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim