Anlık Bildirim

Facebook vergi almaya başladı

Facebook'ta vergi dönemi başladı. Firmaların reklam harcamalarından yüzde 18 oranında KDV alınacak. Böylece firmaların reklam harcamalarının yüzde 18'i devletin kasasına girecek.

Facebook vergi almaya başladı Tam Boyutta Gör

Facebook, yılbaşında yürürlüğe giren internet reklamlarını vergi kapsamına alan düzenlemeye uyum sağladı. Bu kapsamda Facebook, reklam verenlerden yüzde 18 oranında KDV almaya başladı.

Bugüne kadar firmaların vergisiz bir şekilde reklam harcaması yapabildiği Facebook, işletmesi Türkiye’de bulunan kurumlardan Katma Değer Vergisi (KDV) alıyor.

Kitle hedefleme ve reklamların Instagram’a yansıtılması özellikleriyle Facebook, şirketler için dev bir reklam platformu haline geldi. Facebook, bundan sonra reklam gelirlerinin yüzde 18’ini devlete ödeyecek.

Facebook vergi almaya başladı
 

Facebook’ta bir gönderiyi öne çıkarmak istediğinizde karşınıza yukarı resimdeki ekran çıkıyor. Facebook, Türkiye Katma Değer Vergisi Kanunu'nun 9. maddesi gereği KDV numaranızı girmenizi istiyor. KDV numaranızı girmediğiniz takdirde ödemenin yüzde 18’ini vergi olarak alıyor. KDV numaranızı girdiğiniz zaman kendiniz KDV beyanında bulunacağınızı onaylamış oluyorsunuz.

Yılbaşında yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre işletmesi Türkiye’de bulunmayan dijital reklam platformlarından yüzde 18 KDV alınacağı duyurulmuştu. Firmaların büyük çoğunluğu vergi cezası yememek için ödemelerini faturalandırıyor ve vergisini ödüyordu. Bundan böyle tüm firmalar Facebook harcamalarının KDV’sini otomatik olarak ödeyecek, KDV’den kaçamayacak. Bu sayede hem firmaların reklam harcamalarının yüzde 18’i devlet kasasına girecek hem de dijital reklam sektöründe adil rekabet sağlanacak.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7849 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, reklam ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim