Anlık Bildirim

SSB Başkanı Görgün, 6’ncı nesil savaş uçağı için müjdeyi verdi!

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türkiye'nin 6. nesil savaş uçağı geliştirmek için çalışmalara başladığını duyurdu. 5. nesil savaş uçağı KAAN'a ek olarak 6. nesil savaş uçağı geliştirilecek.
SSB Başkanı Görgün, 6’ncı nesil savaş uçağı için müjdeyi verdi! Tam Boyutta Gör
Beşinci nesil savaş uçağı özelliklerine sahip KAAN’ın ilk uçuşu için geri sayım devam ederken altıncı nesil savaş uçağı için çalışmalar başladı. Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, yapay zeka entegre edilmiş 6’ncı nesil savaş uçağı için müjdeyi verdi.

SSB Başkanı Haluk Görgün, bugünkü açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“5’inci nesil savaş uçağımız Kaan’ı çok yakın zamanda uçuracağız. 2028 itibarıyla seri üretimi başlayacak. Yapay zeka entegre edilmiş 6’ncı nesil savaş uçağı için de şimdiden çalışmaya başladık.”

İnsansız uçuş yapacak

Dünyada henüz aktif olarak kullanılan 6. nesil savaş uçağı bulunmuyor. ABD, Çin, İngiltere, Rusya, Almanya, Fransa gibi ülkeler 6. nesil savaş uçağı için geliştirmelere başladığını duyurdu. Uçakların yaklaşık olarak 2035 yılında üretime başlanması hedefleniyor. 6. nesil uçakların en önemli özelliği “insansız” görev yapma kabiliyetleri olacak. Bu uçaklar yapay zekadan güç alacak ve beşinci nesil savaş uçaklarına kıyasla hava-hava muharebe yetenekleri daha gelişmiş olacak.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, 2023’ün Mayıs ayında yaptığı açıklamada, “Şu anda Almanlar, İngilizler ve Fransızlar 6. Nesil uçak yapmaya çalışıyorlar. Biz daha önce yapacağız.” demişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
27085 kez okundu.
37 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
savaş uçağı, tusaş ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim