Anlık Bildirim

Steam Deck'in güncellenen özelliği, muazzam derecede performans artışı sunuyor

Geçtiğimizi gün Steam Deck'e ait özellikler sayfası Valve tarafından güncellendi. Devasa bant genişliği, cihazın performansını önemli ölçüde arttıracak gibi görünüyor.

Valve, cihazın bellek özelliklerine ait bilgileri doğru şekilde aktarmak için Steam Deck özelliklerinin bulunduğu sayfayı güncelledi. Özellikler kısmında Çift Kanal(Dual-Channel) 16-bit LPDDR5 Ram belleğe sahip olduğu belirtilen sayfa değiştirildikten sonra cihazın, 5,500MT/sn'ye varan hızlara sahip dört kanallı 32-bit LPDDR5 belleği barındırdığı ortaya çıktı. 

Steam Deck 32-bit DDR5 bellek ile geliyor Tam Boyutta Gör

Steam Deck, AMD APU (hem işlemci hem de ekran kartını bir arada barındıran bir silikon dilimi) tarafından desteklenmekte ve bir APU için inanılmaz derecede yararlı olan bir şey varsa o da bellek bant genişliğidir. Bunun nedeni ise hem işlemcinin hem de ekran kartının aynı bellek havuzunu paylaşması ve böylece geleneksel bir bilgisayar kurulumuna kıyasla bellek bileşenleri üzerindeki işlemlerin iki katına çıkarmasıdır.


Günümüz bilgisayarlarında harici ekran kartlarında bulunan GDDR6 bellekler ve işlemci tarafından kullanılan DDR4 belleklerin aksine APU sistemlerde ekran kartına ayrılmış harici bir ram bellek sistemi bulunmadığından, 4 kanallı 32 bit DDR5 bellekler ekran kartı ve işlemcinin performansını muazzam ölçüde arttıracaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim