Anlık Bildirim

Samsung yeni Akıllı TV'lerine Google Asistan'ı ekliyor

Samsung'un 2019'da piyasaya süreceği Akıllı TV'lerine Google'ın sanal asistanını entegre etmeyi planladığı bildiriliyor. Şirketin CES 2019'da Google ile bir ortaklık duyurusu yapacağı bildirildi.
Samsung, bildiğiniz üzere dünyanın en büyük TV üreticilerinden biri. Güney Koreli şirketin Akıllı TV'leri büyük bir kesim tarafından beğenilerek kullanılıyor. Variety adlı internet sitesinin raporuna göre Samsung'un önümüzdeki yıl için bazı ilginç planları var.
Yayınlanan habere göre 2019 model Samsung Akıllı TV'lerdeki en büyük değişiklik Google Asistan'ın entegre edilmesi olacak. Bu da yeni bir Samsung TV alanların televizyonun kendisindeki Google Asistan ile etkileşime girebileceği anlamına geliyor.
Şu an piyasada Google'ın sanal asistanı ile gelen farklı televizyon seçenekleri var ancak Samsung'un da aynı yolu izleyeceğini görmek ilginç. Zira şirket son birkaç yıldır kendi dijital asistanı Bixby'yi yaygınlaştırmaya çalışıyor. Hatta Bixby desteği sunan bir dizi QLED TV bile çıkardı.

Resmi duyuru CES 2019'da gelebilir

Yine de gelecekte Samsung TV'lerde hem Bixby hem de Google Asistan'ı görebiliriz. Güney Koreli teknoloji devinin Ocak ayında düzenlenecek CES 2019'da Google ile kurduğu bu işbirliği hakkında resmi bir açıklama yapması bekleniyor.
Samsung daha önce de CES etkinliği sırasında TV'leri hakkında bazı önemli duyurular yapmıştı. Dolayısı ile şirketin yine aynı şeyi yapması sürpriz olmayacak. İki dev şirket arasındaki bu işbirliği sayesinde muhtemelen Google Asistan da Akıllı TV'lerdeki ilk Türkçe asistan haline gelecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12407 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, televizyon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim