Anlık Bildirim

TikTok karıştı, Universal tartışması genişledi

Universal Music ile telif anlaşmasına varamayan TikTok, sadece ilgili platformun sanatçılarına değil, iş birliği yaptıkları diğer sanatçıların da müziklerini kaldırmaya başladı. 
TikTok Tam Boyutta Gör
TikTok gibi en büyük dayanağı geniş müzik kataloğu olan sosyal ağlar, herhangi bir telif hakkı sorununda alt üst olabiliyor. Universal müzik grubu ile telif problemi yaşayan TikTok buna son örnek oldu.

TikTok sıkıntıya girdi

Universal müzik grubu ile yaptığı telif anlaşması sonra eren TikTok, yenileme konusunda gecikince gruptan ihtar gecikmedi. Grubun sanatçılarına ait veya sanatçıların iş birliği yaptığı diğer sanatçılara ait tüm şarkıların TikTok kataloğundan kaldırılması istendi.

Yılın başlarından bu yana Taylor Swift, Billie Eilish, The Weeknd, Swift, Adele, Justin Bieber, Mariah Carey, Ice Spice, Elton John, Harry Styles ve SZA gibi TikTok üzerinde popüler olan pek çok sanatçının şarkısına artık ulaşılamıyor.

Bununla birlikte işin kötü tarafı iş birliği maddesinin de dahil olması. Bu nedenle Universal sanatçısı olmayanların da parçaları listeye eklenmiş durumda. Kartopu gibi büyüyen olayda kaldırılan parça sayısının 3 milyonu geçtiği ifade ediliyor. Henüz TikTok ve Universal arasında bir anlaşma yapılabilmiş değil. TikTok her iki taraf için de kabul edilebilir bir anlaşma ümit ettiklerini belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim