Anlık Bildirim

Marmara Denizi'ne kurulan tsunami uyarı sistemi 7 dakikada haber verecek

Marmara Denizi'nde yaşanabilecek bir tsunami tehlikesine karşı erken uyarı sistemi kuruldu. Sisteme yeni istasyonların eklenme sayesinde tsunami tehlikesine karşı 7 dakikada uyarı yapılabilecek.
Tsunami uyarı sistemi 7 dakikada haber verecek Tam Boyutta Gör
Marmara Denizi’nde oluşabilecek tsunamilere karşı erken uyarı için Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından uyarı istasyonları kurulmaya devam ediliyor.

19 adet yeni "Çok Disiplinli Tsunami Erken Uyarı" istasyonunu devreye alındı. 19 yeni istasyonla birlikte toplam erken uyarı sistemi sayısı 47’ye ulaştı. Ayrıca yakın zamanda İmralı istasyonunun devreye girmesiyle bu sayı 48’e ulaşacak.

Tsunami uyarı sistemi 7 dakikada haber verecek Tam Boyutta Gör

Devreye alınan istasyonlarla birlikte uyarı süresi 7 dakikaya düştü. Olası bir depremin ardından tsunami olup olmayacağı hakkında depremden 7 dakika sonra uyarı verilecek. Tsunami uyarısı, AFAD üzerinden vatandaşlarla paylaşılacak. İstasyon sayısının artırılarak uyarı süresinin 4 dakika seviyesine indirilmesi hedefleniyor.

Tsunami uyarı sistemi 7 dakikada haber verecek Tam Boyutta Gör

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener, olası bir Marmara depreminin ardından meydana gelebilecek heyelanlardan dolayı tsunami gerçekleşme riski bulunduğunu söyledi. Ülkemizin diğer kıyı bölgelerindeki tsunamileri de tespit etmek için Türkiye’nin etrafına 30 adet istasyon kurulacak. Tsunami riskine karşı vatandaşların erkenden haberdar olması sağlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim