Anlık Bildirim

Türkiye, Microsoft’un 69 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alımını onayladı

69 milyar dolarlık anlaşmayla tarihin en büyük satın alımlarından birisi olarak kayıtlara geçen Microsoft’un devasa Activision satın alımına Türkiye’den resmi onay geldi.
Türkiye, Microsoft’un devasa Activision satın alımını onayladı Tam Boyutta Gör
Çok kısa bir süre önce Türkiye, Microsoft’un 69 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alımını onayladı. Teknoloji ve oyun endüstrisinin en büyük satın alımlarından birisi olan bu tarihi anlaşmaya halihazırda Avrupa Birliği ve onlarca ülke tarafından yeşil ışık yakılmış durumda. Öte yandan Microsoft, satın alımı kapatabilmek için son günlerde ise ABD ve İngiltere’de yasal mücadelelerle boğuşuyor.

Microsoft’un Activision Blizzard satın alımına Türkiye’den onay

Activision Blizzard CCO’su ve Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lulu Cheng Meservey tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada “Bugün Türkiye, Microsoft ile birleşmemizi koşulsuz olarak onayladı. Şimdi, bir başka ülke daha pazar liderinin yerleşik hakimiyeti yerine tüketicileri ve rekabeti koruyan düşünceli bir karara vardı.” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Rekabet Kurumu tarafından onaylanan Microsoft-Activision Blizzard birleşmesi bir yana son günlerde taraflar ciddi bir yasal süreçle boğuşuyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) ihtiyati tedbir kararına karşı açtığı davayı kazanan Microsoft derin bir nefes alsa da FTC bu mahkeme kararını temyize götüreceğini belirtti. Öte yandan İngiltere'nin rakebet kurumu CMA ise halihazırda engellemiş olduğu anlaşmayı tekrardan değerlendireceğini duyurmuştu.

Son birkaç günde yaşanan bu sıcak gelişmelerle uğraşan Microsoft için süreç de daralıyor. Zira  Activision Blizzard ile yapılan ikili satın alım anlaşmasının tamamlanabilmesi için son tarih 18 Temmuz’da doluyor. ABD’deki yasal süreç devam ederken Microsoft’un önümüzdeki Pazartesi ya da Salı günü yasaklama emri olmadan satın alımı tamamlaması bekleniyor. Ardından gözler İngiltere’ye çevrilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10399 kez okundu.
23 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, activision ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim