Anlık Bildirim

Twitter'da (X) başkaları adına hesap açma zorlaşıyor: İşte yeni özellik

Twitter yeni adıyla X, yakında kullanıcılardan kimliklerini doğrulamalarını isteyecek. Yeni ID verification özelliği uygulamada çıkmaya başladı.                 
twitter (x) kimlik doğrulama özelliği Tam Boyutta Gör
Başkaları adına hesap açarak dolandırma, her sosyal ağ platformunda olduğu gibi Twitter’da da var. X, kimliğe bürünme sorununu çözmek için yakında kullanıcılardan kimlik doğrulama isteyecek. Kullanıcılardan resmî kimliklerinin fotoğraflarını yüklemelerini ve selfie çekmelerini isteyecek ek bir doğrulama özelliği geliyor.

"Kimliği doğrulandı" rozeti geliyor

twitter kimlik doğrulandı rozeti
İlk olarak Musk’ın profilinde görünen “kimlik doğrulandı” rozeti yakında kullanıcılarda çıkacak. Kimlik doğrulama özelliğiyle ilk tanışanların aldığı ekran görüntüsü doğrulama sürecini anlatıyor. Kullanıcıların devlet tarafından verilmiş bir kimlik sağlayarak hesaplarını doğrulamaları istenecek. X, doğrulama işlemini 5 dakikadan uzun sürmeyeceğini belirtiyor.

Biyometrik veriler 30 gün saklanacak

X, bu özellik için kimlik doğrulama şirketi Au10tix ile birlikte çalışıyor. X, biyometrik veriler dahil olmak üzere kimlik fotoğraflarını 30 gün saklayacak ve bu bilgileri kimliğe bürünme dahil güvenlik sağlamak amacıyla kullanacak.

Dolandırıcların tespiti kolaylaşacak

X, markalar için de doğrulama sunuyor ancak kimlik kontrolü yapmıyor. X Premium aboneliği almak oldukça kolay olduğundan sistem, dolandırıcılar, özellikle kripto para dolandırıcıları tarafından istismar ediliyor. İsteğe bağlı kimlik kontrolü eklemenin bu sorunları tamamen çözüp çözmeyeceği belli değil ancak bazı dolandırıcıların ve taklit hesapların tespit edilmesini biraz daha kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim