Anlık Bildirim

Elon Musk'tan tüm dünyaya yüksek hızda internet bağlantısı getirecek çılgın proje

Sıra dışı ve yenilikçi girişimleriyle dikkatleri çeken Elon Musk, dünya yörüngesine 4 bin uydu yerleştirerek yüksek hızda küresel internet bağlantısı sağlayacak projesi için ilk başvuruyu yaptı.
Tesla ve SpaceX'in yanı sıra SolarCity'nin de kurucusu olan Elon Musk, sınır tanımayan projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Daha önce tamamen güneş hücrelerinden oluşan çatı fikriyle karşımıza çıkan genç girişimci, son olarak süper hızlı yeni nesil ulaşım aracı Hyperloop One için çalışmaları hızlandırmıştı.
Bu kez tüm dünyaya kesintisiz ve hızlı internet bağlantısı sunmak için düğmeye basan Elon Musk, yine çılgın bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. SpaceX’in altyapısını ve imkanlarını kullanarak dünya yörüngesine güneş enerjisiyle çalışacak 4.425 adet uydu yerleştirecek olan Musk, gerekli izinler için hazırlanan dosya ile ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) başvurdu.

Google projeye 1 milyar dolar yatırım yapmıştı 

Dünya'nın birçok noktasına geniş bant internet bağlantısı sunmayı hedefleyen projenin ne amaçla kullanılacağı şimdilik bilinmiyor ancak Tesla için yatırım niteliği taşıdığı aşikar. Elde edilen bilgilere göre tek bir uydu yaklaşık 1.060 kilometrelik alanı kapsayacak ve aynı yüzey alanını görecek birden fazla uydu sayesinde daha verimli sonuç alınacak.
Elon Musk ilk olarak 2015 yılında dile getirdiği küresel internet fikri için 10 milyar dolar bütçeye ve 5 yıl süreye ihtiyaç olduğunu açıklamış, Google'dan ise 1 milyar dolar yatırım almıştı. İlk etapta 800 uydunun kurulacağı belirtiliyor ancak çalışmaların ne zaman başlayacağı konusunda henüz net bir bilgi yok.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14728 kez okundu.
36 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elon musk ve
3 etiket daha spacex uydu Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim