Anlık Bildirim

Facebook "Oy Veriyorum" butonunu yeniden etkinleştirdi

2015 Erken seçimine sayılı saatler kalırken Facebook'da seçimin nabzını tutmaya hazırlanıyor. Dev sosyal medya ağı "Oy veriyorum" butonunu ülkemiz için ikinci kez etkinleştirdi.
Facebook 'Oy Veriyorum' butonunu yeniden etkinleştirdi
 
Geçtiğimiz seçimlerde Facebook'un "Oy veriyorum" butonunu ülkemiz için ilk kez etkinleştirdiğini sizlere aktarmıştık. Türkiye'den yaklaşık 40 milyon kullanıcısı olan dev internet ağı butonu erken seçimler için yeniden etkinleştirdi.
Kısa süre önce kullanıcıların "Haber kaynağı" sayfasında görüntülenmeye başlanan  butona tıklandığında paylaşım seçenekleri ile karşılaşırken, herhangi bir siyasi parti seçimi veya işaretleme yapılmıyor. Paylaşımlar ise kullanıcıların yalnızca sandık başına gideceklerini duyurmasına yardım ediyor.
Daha önce ABD,Hindistan, Avrupa Birliği Parlamentosu seçimi, İskoçya referandumu, İngiltere gibi bir çok ülkede kullanılan sistemin oy vermeyi düşünmeyen kullanıcıları da sandık başına gitmeye teşvik ettiği belirtiliyor. Araştırmalara göre ABD başkanlık seçimlerinde Facebook üzerinden arkadaşlarının ve yakınlarının oy verdiğini gören 300.000 seçmen bu durumdan etkilenerek oy kullanmaya gitmiş.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4628 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, oy veriyorum ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim