Anlık Bildirim

Facebook intihara meyilli kullanıcılar için önlem alacak

Facebook intihara meyilli kullanıcılar için önlem alacak
Facebook dünya üzerinde en çok kullanıcı sayısına sahip sosyal medya platformu, öyle ki Ocak ayının sonunda şirketin aylık 1.39 Milyar aktif kullanıcıya ulaştığını bu bağlantıda sizlere aktarmıştık. Ayrıca platform sürekli gelişmeye ve yeni özellikleri bünyesine de katmaya çalışıyor. Daha önce öldüğünüzde hesabınıza ne olacağını seçme imkanı sunan Facebook bu kez ise intihar etmeye meyilli kullanıcıları bu düşünceden vazgeçirmek için uğraşıyor.

Bu yeni özellik için intihar etmeye meyilli kullanıcının arkadaşlarının da desteği gerekiyor. Eğer kullanıcılar kendine zarar verme ve intihar gibi düşünceler barındıran içerikler paylaşırsa arkadaşları bu durumu Facebook'a bildirebilecek. Daha sonra Facebook ile ortak çalışan klinik ve akademik ortaklar söz konusu kişi ile iletişime geçerek tedavi etmeyi deneyecek. Ayrıca kullanıcıya raporlandığı da iletilirken insanlarla iletişime geçmesi için de teşvik ediliyor. Yalnızca kullanıcı kabul ederse konudaki uzman kişiler onunla iletişime geçebiliyor.

Yeni uygulama kısa süre sonra ABD'de başlayacak ancak şirket dünya çapında genişletilmesi için çalışmalar yürüttüğünü belirtiyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2472 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama, facebook
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim