Anlık Bildirim

Netflix mobil veri tasarrufu için harekete geçti

Bir süre önce ülkemizde de hizmete başlayan Netflix mobil kullanıcıların kota sorunu yaşamaması için "Mobil Veri Tasarrufu" adlı yeni bir sistemi devreye sokuyor.
Netflix mobil veri tasarrufu için harekete geçti Tam Boyutta Gör

Amerika Birleşik Devletleri'nin en popüler video servisi konumundaki Netflix mobil kullanıcıların kota sorunu yaşamaması için yeni bir özelliği devreye sokacak. Şu an beta aşamasındaki "mobil veri tasarrufu" özelliği özellikle bizim gibi ülkelerde çok işe yarayabilir.
Açıklamaya göre mobil platformlardan bir video açtığımızda görüntü kalitesi düşecek ve mobil cihaza uygun hale gelecek. Böylece kullanıcıların kotaları fazla kullanılmayacak. Bizimkine benzer sorunlar Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde de şikayet konusu.
T-Mobile kullanıcıları Binge On servisi sayesinde online olarak video izlediklerinde bunlar kotadan sayılmıyor. Bu serviste de video kalitesinin düşürüldüğünü belirtelim. Android N'de de Marshmallow'dakine benzer şekilde hangi uygulamanın verilere sınırsız erişim sağlayıp sağlayamayacağını seçebiliyoruz. Gördüğünüz gibi gerek uygulama üreticileri,  gerekse de işletim sistemleri kota sorununa bir şekilde el atıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim