Anlık Bildirim

YouTube, hakaretleri ve trol yorumları bitirecek yeni araçlarını yayınladı

Videolara gelen yorumların daha kolay kontrol edilmesini ve trol, spam, taciz, küfür içerikli mesajlara son vermek isteyen YouTube, yorumların düzenlenmesini sağlayacak 6 yeni aracını hayata geçirdi.
YouTube’un hem kullanıcı hem de yayıncı cephesindeki en önemli ve etkileşimli alanlarının başında şüphesiz yorumlar geliyor. İçerik üreticileriyle izleyenler arasında bağ kurulmasını sağlayan yorum bölümü, sık sık istenmeyen türden ithamlara ve hakaretlere sahne olabiliyor.
Site içerisindeki genel yapıyı daha pozitif hale dönüştürmek ve taciz, küfür ya da trol benzeri yorumlardan doğabilecek sıkıntıları engellemeyi hedefleyen YouTube, bu kapsamda önemli kolaylıklar getiren 6 yeni aracını görücüye çıkardı.
Düzenlemeyle birlikte kanal sahipleri artık istedikleri yorumu tepeye sabitleyerek herkesin görmesini sağlayabilecekler. Üstelik yayıncılar yorumların denetimi için kullanıcılar arasından moderatör seçme yetkisine de kavuşacaklar. Moderatör olarak atanan üyenin kullanıcı ismi kırmızı kutu içerisinde görüntülenecek ve fark edilmesi kolaylaşacak.

Yorumlar çok daha kolay şekilde yönetilebilecek 

Diğer taraftan içerik üreticileri videolarına gelen yorumları kalp simgesi ile beğenebilecekler. Böylelikle yayıncının sevdiği yorumlar, üyelerin beğendikleri diğer yorumların arasına karışması net şekilde önlenecek.
Son olarak hazırlanacak kelime grupları ile oluşturulacak "kara liste" ile belirlenen kelimeleri içeren tüm mesajlar otomatik şekilde filtrelenebilecek, gelen yorumlar istenirse incelenmek üzere işaretlenebilecek. Daha önce uygulamaya alınan, yine yorumların yönetimini sağlayan YouTube Heroes'la uyumlu şekilde geliştirilen araçlar bugünden itibaren kademeli olarak tüm kullanıcılara yansıtılacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5608 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, spam ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim