Anlık Bildirim

Wikipedia'nın kurucusu Elon Musk'ı uyardı: Ansiklopedi satılık değil!

Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk'a Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales'tan uyarı geldi. Wales, Musk tarafından taraflı olmakla suçlanan ansiklopedinin satılık olmadığını söyledi.
Wikipedia'nın kurucusundan Elon Musk'a: Ansiklopedi satılık değil Tam Boyutta Gör
Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales, Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk'ı internet ansiklopedisinin satılık olmadığı konusunda uyardı. Business Insider'ın haberine göre Wales, ünlü milyarderin Wikipedia'ya yönelik eleştirilerine bu şekilde yanıt verdi.

Wales bir gazetecinin Elon Musk'ı etiketleyerek "Wikipedia'nın maliyeti ne kadar acaba?" yazdığı gönderiye karşılık olarak kısaca "Ansiklopedi satılık değil" yanıtını verdi.

Twitter'ın yeni patronu Musk bundan birkaç gün önce ABD başkanının oğlu Hunter Biden'ın adının karıştığı skandalla ilgili makaleleri taraflı bir şekilde düzenlediği için Wikipedia'yı eleştirmişti.

Wales: Musk'ın Twitter ile ilgili teşhisleri yanlış

Kişisel sosyal medya hesabından Wales'a seslenen Elon Musk, Wikipedia editörlerinin Biden'ın dizüstü bilgisayarıyla ilgili suçlayıcı bilgiler içeren bir makaleyi neden kaldırmak istedikleri konusunda şahsen yorum yapmasını istedi. Ancak bu talebine yanıt alamadı.

Kasım ayında Wales, Musk'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter ile ilgili sorunları sorunları yanlış teşhis ettiğini söylemişti. Wikipedia'nın kurucusu, "Twitter'ın ifade özgürlüğü eksikliği değil, trolleme ve hakaretlerle ilgili gerçek bir sorunu var" dedi.

Musk daha önce Twitter'ın 2020 yılına ait iç belgelerinin yayınlanmasına izin verdi. Söz konusu tarihte sosyal ağ herhangi bir gönderiyi "bir siyasi partinin isteği üzerine" silebiliyordu. Buna örnek olarak, ABD başkanlık seçimleri arifesinde Biden'ın oğlu Hunter ile ilgili makalelerin retweet edilmesinin engellenmesi gösterildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim