Anlık Bildirim

Windows 10'a yeni Başlat menüsü geliyor

Yazılım devi Microsoft, Windows 10'daki Başlat menüsünü değiştiriyor. Başlat menüsünde neredeyse hiç kimsenin kullanmadığı canlı karolar kaldırılacak, yerine statik simgeler gelecek.

Windows 10'a yeni Başlat menüsü geliyor Tam Boyutta Gör

Microsoft, bir sonraki Windows 10 güncellemesinde canlı karoların olmadığı yeni bir Başlat menüsü sunarak işletim sisteminin belki de en "yararsız" özelliklerinden birini rafa kaldırabilir. Konuyla ilgili bazı önemli detaylar ortaya çıktı.

Gelen bilgilere göre Başlat menüsünde yer alan canlı karolar yerine statik simgeler gelecek. Klasik Windows 10'un yeniden tasarlanmış Başlat menüsü, çift ekranlı cihazlar için geliştirilen Windows 10X işletim sistemi ile aynı olacak (bkz. yukarıdaki görsel).

Windows 10'a yeni Başlat menüsü geliyor Tam Boyutta Gör

Canlı karoları kimse kullanmıyor

Canlı karoların Windows 10 20H2'den sonra yayınlanacak bir sonraki büyük güncelleme ile tarihe karışması bekleniyor. Söylentiler doğruysa Windows 10 için tasarlanan yeni Başlat menüsü ile 2021 yılında tanışmış olacağız.

Yazılım devinin planları değişebilir ancak canlı karolar ile etkileşime giren kullanıcı sayısı son derece az olduğu için Başlat menüsündeki varlığının sona ermesi sürpriz olmayacak. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili daha somut bilgilere sahip olmayı umuyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20028 kez okundu.
37 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, başlat menüsü ve
2 etiket daha Yazılım işletim sistemi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim