Anlık Bildirim

Windows 10X işletim sisteminin çıkışı ertelendi

Microsoft uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı yeni işletim sisteminin çıkış tarihini erteledi. Windows 10X'in bu yılın ikinci yarısında kullanıma sunulacağı bildiriliyor.

Windows 10X işletim sisteminin çıkışı ertelendi Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yılın sonlarında Microsoft'un Windows 10X işletim sistemini 2021'in ilk yarısında yayınlamayı planladığına dair çok sayıda söylenti çıkmıştı. Ancak gelen son bilgilere bakılırsa yazılım devi bu tarihi ertelemeye karar verdi.

Windows Central editörü Zac Bowden, Windows 10X işletim sisteminin çıkışının bu yılın ikinci yarısına ertelendiğini söyledi. Bowden'a göre şirket yeni işletim sistemini tam olarak hazır hale getirmeden piyasaya sürmek istemiyor.

Windows 10X işletim sisteminin çıkışı ertelendi Tam Boyutta Gör

Win32 uygulama desteği olacak mı?

Çıkış tarihinin ertelenmesi bazılarınızın aklına Win32 uygulama desteği hakkında yeni bir gelişme olup olmayacağını getirebilir. Ne yazık ki Windows 10X ilk etapta böyle bir özellik sunmayacak. Şirket bunun yerine Win32 uygulamaları için Windows Sanal Masaüstü ve Bulut PC çözümlerini öne çıkarmayı planlıyor.

Windows 10X, 2019 yılının Ekim ayında Microsoft Surface Neo gibi çift ekranlı cihazlar için tasarlanmış bir işletim sistemi olarak tanıtıldı. Surface Neo'nun piyasaya sürülmesinin süresiz olarak ertelenmesinin ardından şirket Windows 10X'i tek ekranlı klasik dizüstü bilgisayarlar için yeniden tasarladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim