Anlık Bildirim

Yeni bir araştırmaya göre fareler arkadaş edinebiliyor

İngiltere’deki Portsmouth ve Lincoln Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, sıçanlar kiminle zaman geçirmek istediklerini seçerek “arkadaş” ediniyorlar.

Dün yayınlanan bir araştırmada Portsmouth ve Lincoln Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, erkek sıçanların bulundukları gruplarda kimlerle zaman geçirip kimlerden kaçacaklarına karar verdiklerini keşfetti.

Yeni bir araştırmaya göre fareler arkadaş edinebiliyor Tam Boyutta Gör

Daha önce yapılan çalışmalar, dişi sıçanların diğer dişilerle arkadaşlık kurmadığını ortaya çıkarmıştı. Bu sebeple, bu yeni çalışmanın bulguları oldukça şaşırtıcı.

Arkadaşlarının yanına gidiyorlar

Portsmouth Üniversitesi Psikoloji bölümünden Dr. Leanne Proops çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi: “Erkek sıçanların diğer sıçanlarla rastgele ilişki kurmadığını, tercih ettikleri arkadaşlarını arayıp yanlarına gittiklerini ve diğerler sıçanlardan uzak durduklarını gözlemledik. Bu da onların kuşlar ve yarasalar gibi türlere bu açıdan benzer olduğunu gösteriyor.”

Lincoln Üniversitesi’nden Dr. Teresa Romero da araştırma ile ilgili, “Bu çalışma oldukça ilginç çünkü farelerin sosyal yaşamı ile ilgili elimizdeki mevcut bilgilerle çelişiyor” ifadelerini kullandı.

Yeni bir araştırmaya göre fareler arkadaş edinebiliyor

Araştırmacılar, üç ay boyunca dört gruptaki 27 farklı erkek sıçanın davranışlarını video kaydı alarak gözlemlediler. Daha sonra, sıçanların en başta ve en sonda kiminle daha fazla zaman geçirdiğini karşılaştırdılar ve sonuçlarda tercih ettikleri arkadaşlarıyla olan bağlarını birkaç ay boyunca devam ettirebildiğini gözlemlediler.

Dr Proops’a göre bu keşif, dünya çapında bulunan 20 milyondan fazla sıçan nüfusunun yönetimi için önemli etkilere sahip olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim