Anlık Bildirim

Apple CarPlay hangi araçlarda var?

Apple’ın iOS işletim sistemini otomobillerin entegre eğlence sistemine yerleştiren Apple CarPlay, önümüzdeki dönemde ülkemizde de satılacak bazı modellerde yer alacak. Peki bu araçlar hangileri?
Hayatın her anında yanımızda olan akıllı telefonların sunduğu hayatı kolaylaştıran deneyimi, otomobillerimizde de kullanmak istememiz son derece doğal bir beklenti olurdu. Bu odakta mobil dünyanın önemli isimleri, bu deneyimi araçların içine dahil edecek bir yapıyı bir süredir geliştirmeye devam ediyordu.

Apple’ın CarPlay, Google’ın ise Android Auto olarak adlandırdığı platforma otomobil üreticileri kısa sürede ciddi ilgi gösterdi. Şimdiden ülkemizde de satılacak farklı fiyat aralıklarındaki bir çok otomobilde her iki platform da yer alacak. Bu noktada Apple, CarPlay’in kullanılacağı 100’den fazla modeli özel bir sayfa hazırlayarak, araçlar modellerini paylaştı. 
Apple CarPlay hangi otomobil modellerinde yer alacak?

Apple CarPlay desteği Audi, Citroen, Honda, Hyundai, Mercedes, Ferrari, Opel, Peugeot, Skoda, Seat, Volkswagen, Volvo gibi üreticilerin farklı sınıflardaki 2016 ve 2017 model bir çok aracında yer alacak. Apple’ın bunun için yayınladığı web sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
Apple CarPlay hangi araçlarda var?
 

Apple CarPlay ile kullanıcılar, iOS cihazlarındaki müzikleri araç ekranından oynatıp, Podcastleri araç hoparlörlerinden dinleyebiliyor. Ayrıca mesajları hızlı bir şekilde Siri’ye okutmak da mümkün. Aynı şekilde mesajlara Siri’ye yazdırarak yanıt vermeniz de mümkün. Ek olarak Spotify gibi uygulamaları indirerek, yolculuğu daha keyifli hale de getirebiliyorsunuz.
Apple CarPlay hangi araçlarda var?
 

iPhone 5, 5c, 5s, 6, 6 Plus, 6s ve 6s Plus modellerince desteklenen Apple CarPlay eğer aracınız tarafından desteklenmiyorsa her şey bitmiş demek değil. Alpine, Kenwood ve Pioneer gibi üreticiler, hazırladıkları üçüncü parti sistemlerle sonrada aracınıza CarPlay entegrasyonu da kazandırabiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23634 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, apple carplay
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim