Anlık Bildirim
Pakistan'dan güneş enerjisiyle çalışan meclis
 
Pakistan'ın başkenti İslamabad'da bulunan Şura Meclisi enerjisinin tamamını Güneş'ten sağlıyor. 12 Şubat'taki meclis toplantısında ilk kez güneş enerjisinden güç alan meclis, böylece yıllık 1 milyon dolar tasarruf sağlayacak.

Pakistan hükümeti tarafından 2014 yılında duyurulan proje, iki ülke arasındaki dostluğu simgelemesi amacıyla Çin hükümeti tarafından finanse edildi. Toplam 53 milyon dolara mal olan projenin açılışı da Çin devlet başkanı Şi Cinping tarafından geçtiğimiz yıl yapılmıştı.

Meclis sekreteri Münevver Abbas Şah yeni parlamento için,"Bu proje Pakistan'da şu an için türünün tek örneği. Enerji krizini çözmek amacıyla daha fazla kamusal yapıyı bu şekilde yeniden düzenlemek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

80 megawatt gücündeki güneş panellerinin ürettiği enerjinin yalnızca %62'si meclisin elektrik ihtiyacını sağlamaya yetecek. Üretilen enerjinin geri kalanı ise ulusal elektrik sağlayıcısına gidecek.

Yaz aylarında daha da fazla enerji üreteceği düşünülen yeni meclis projesinin bir benzerini de daha önce İsrail'de görmüştük. Ancak İsrail'in meclisi Knesset, enerji ihtiyacının yalnızca %10'luk kısmını güneş panellerinden sağlayabiliyordu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3243 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
güneş enerjisi, pakistan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim