Anlık Bildirim

“Apple Watch, Android’e gelsin istedik ama olmadı”

Apple Watch mühendis ekibinin Apple Watch serisine Android desteği getirmek için uzun süre çalışmalar yaptığı ancak bir sonuca ulaşamadığı ortaya çıktı.         
Apple Watch Tam Boyutta Gör
Akıllı saat pazarının tek hakimi olan Apple Watch çıktığı günden bu yana sadece iPhone ekosistemine özgü kaldı ve asla başka bir platforma sunulmadı. Yıllardır Apple’ın bir dönem Android işletim sistemini gündemine aldığı konuşuluyordu ve bu hafta iddialar doğrulandı.

Apple Watch neden Android’e gelmedi?

Adalet Bakanlığı’nın Apple’a karşı açtığı tekel davasında firmanın yaptığı savunma bazı gerçekleri de gün yüzüne çıkardı. Apple’ın bir ara Apple Watch serisini Android platformuna da getirmek istediği ancak vazgeçtiği doğrulandı.

Savunma dosyasında Apple’ın Android desteği için yaklaşık 3 yıl çalıştığı belirtiliyor. Ne var ki teknik kısıtlılık nedeniyle bunun gerçekleşmediği ve Apple Watch kullanıcısının daha rahat bir kullanım için Android uyumlu akıllı saate geçiş yapacağı kanaati oluştuğu belirtiliyor. Haliyle böyle bir durum kullanıcıya daha fazla masraf çıkaracağı için Android planları iptal edilmiş.

Bugüne kadar Android ekosisteminde satış olarak Apple Watch rakibi bir ürün göremedik. Bunun en büyük sebebi sayısız üreticinin sayısız modeli piyasaya sürmesi ve tüketici ilgisini bölmesi. Eğer Android uyumlu akıllı saatler tek bir kategoride toplansa Apple’ın pazar payını ikiye hatta üçe katlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6557 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, Android ve Teknoloji Haberleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim