Anlık Bildirim

Dünya çapında tablet dağıtımı %23 arttı

Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde artan talepler nedeniyle dünya çapında tablet dağıtımında artış görünüyor. Yine de bu rakamlar önceki yılki performansa yaklaşmış değil.
 
Dünya çapında tablet dağıtımı %23 arttı
2015 yılının son çeyreğinde Amerika'daki perakendecilerin yoğun alımlarıyla birlikte tablet dağıtım oranları bir önceki döneme göre % 23.9 arttı. Böylece yıllık tablet dağıtım miktarı 65.34 milyona ulaştı. Aslında bu durumu etkileyen en önemli faktör Kuzey Amerika'da yıl sonundaki çılgın indirim fırsatları. Yine de 2015 yılı bir önceki yıla göre tablet dağıtımında % 13.8 daha kötü bir performans sergilemiş.
Ortaya çıkan raporda iPad Pro'nun pazarı takip edenlerin odağındaki ana ürün olduğu belirtilirken buna karşın iPad Air 2'nin Apple'ın 16.1 milyonluk tablet satışında büyük rol oynadığı belirtiliyor. 3. parti dağıtımcıların saldırgan promosyon politikalarının da Apple ürünlerinin iyi performansında önemli bir rolü varmış.
White-box olarak adlandırılan piyasadaki parçalar ve yazılımlardan kendi ürünlerini üreten küçük firmalar ise bu yıl 20.3 milyon adet tablet satmışlar. Buna karşın satış performansları %5 oranında azalmış. Bunda bu firmaların daha büyük ve daha fazla kâr bırakan tabletlere yönelmelerinin de etkisinin olduğu düşünülüyor. Halbuki bu tarz firmalar genellikle düşük maliyetli, giriş seviyesi tabletler satıyorlardı.
Bu arada Samsung uygun fiyata sahip telefon fonksiyonlu 7-inch modeli ve 9.6-inclik modelleriyle sınırlı bir büyüme sağlayabilirken, Amazon ise uygun fiyatlı Fire 7 tabletiyle 2015'in dördüncü çeyreğinde önemli bir büyüme elde etti. Çin pazarındaysa Huawei'nin tabletlerinin Asus'u geride bıraktığı söyleniyor.  Zaten 2015 yılının dördüncü çeyreği Apple dışındaki firmaların en iyi dönemi olarak görülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim