Anlık Bildirim

Karşınızda tüm detaylarıyla yeni 9.7 inçlik iPad Pro

Bugünkü etkinliği en performanslı cihazlarına ayıran Apple, şimdi sahneye 9.7 inçlik iPad Pro modelini çıkarıyor. Orijinal iPad Pro modelini büyük bulanlar için alternatifi de gelmiş oldu.

Apple'ın Let Us Loop You In sloganını kullandığı Bahar etkinliğinde sıra yeni iPad modeline geldi. Ailedeki büyük değişimi gözler önüne serecek olan yeni iPad Pro modeli ile ilgili tüm detayları bir araya getiriyoruz.

Tasarım


Önceki iPad nesillerinin aksine, 9.7 inçlik iPad Pro modeli, abisinin tasarımını temel alacak. Bu bakımdan Apple'ın, iPad Pro ile yeni bir tasarım çizgisine geçiş yaptığını söyleyebiliriz. Her yöne akustik ses iletimini amaçlayan dört hoparlör ızgarasına yer verecek olan modelin kenar kısmında da Smart Connector adındaki özel bağlantı yuvası yer alıyor. Gövde anodize edilmiş alüminyum alaşımdan imal edilirken, fiziksel tuş dizilimi de yine aynı.

Ekran


iPad Pro modeli aslında iPad Air serisinin devamı gibi düşünülebilir. Bu bakımdan ekran boyutu da 9.7 inç olarak korunmaya devam ediyor. iPad Pro'da karşımıza çeken yüksek parlaklık değeri, aynen yeni iPad Pro modelinde de kullanılıyor. Çözünürlük ise 1536x2048 piksel seviyesinde. Ekran, ortam ışığına göre renk tonlarını ayarlayacak bir teknolojiye sahip.

Donanım


Apple'ın ve belki de mobil dünyanın en güçlü yonga seti konumundaki Apple A9X, ilk kez iPad Pro modelinde boy göstermişti. İkinci olarak ise yeni iPad Pro modelinde kendisini gösterecek. 2.26GHz saat hızında çalışan özelleştirilmiş çift Twister çekirdeği ve yine yarı özelleştirilmiş 12 çekirdekli Power VR 7 serisi grafik birimi ile iPad Pro, ailenin en güçlü üyesi olmaya aday.

Apple A9X yonga setinin, pek çok dizüstü modelinden bile daha güçlü grafikleri olduğu ifade edilmişti. RAM tarafında ise 4GB LPDDR4 seviyesine yer verildiği tahmin ediliyor. Yani, tüketiciler 9.7 inç boyutunda muazzam bir performansa sahip olabilecekler. Yine, sensörden gelen bilgileri toplamak ve Siri'yi her zaman açık tutmak için M9 yardımcı işlemcisine yer veriliyor.

Kamera


Kamera tarafında da yeni iPad Pro, ilklere sahne olacak. Arka kısımdaki 12MP çözünürlüğündeki kamera 4K 30fps video kaydı yapabiliyor. Böylece model hem ailenin en yüksek çözünürlüklü kamerasına sahip hem de ilk 4K kaydı yapan üyesi durumuna gelecek. Ön kamera ise 5MP çözünürlüğünde ve HD video kaydı yapabiliyor.

Diğer özellikler


iPad Pro modelinde ilk kez gördüğümüz Apple Pencil, yeni iPad Pro için de optimize edilmiş. Yani grafik konusunda iPad Pro'yu büyük bulanlar için artık daha küçük bir seçenek var. iPad Pro modeli WiFi ve LTE versiyonları ile gelecek. Kapasiteler ise 32GB/128GB/256GB olarak belirlenmiş. iOS ailesinde ilk kez 256GB kapasiteyi iPad Pro serisi ile görmüş olduk.

Fiyat


Fiyat konusunda; WiFi versiyonu 2199TL/2799TL/3399TL şeklinde, LTE versiyonu ise 2699TL/3299TL/3899TL olarak satışa çıkacak. Cihaz henüz stoklara girmedi ancak resmi sayfası faaliyete geçti.
 
Karşınızda tüm detaylarıyla yeni 9.7 inçlik iPad Pro
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7338 kez okundu.
22 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ipad pro, ipad pro 9.7 ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim