Anlık Bildirim

11 inçlik MacBook Air’e elveda

Teknoloji dünyasına Steve Jobs’un elindeki zarfın içerisinde merhaba diyen MacBook Air, önemini kaybetmeye başlıyor. 11 inçlik model çoktan raflardan kalktı bile.

Hafta içindeki etkinlikte MacBook Pro ailesine önemli özellikler kazandıran Apple, MacBook Air ailesinde ise kesintiye gitti. MacBook Pro serisinin yaşadığı gelişmeler artık MacBook Air ailesine ihtiyaç bırakmıyor. Bu bakımdan 11 inçlik MacBook Air satıştan kaldırıldı.

Perşembenin Gelişi

Bilindiği gibi MacBook Air ince yapısı nedeniyle, çok güçlü işlemciler barındıramıyor ve RAM veya depolama gibi bileşenlerde de büyük yükseltmeler yapılamıyor. Yıllar içerisinde, sınıfında rekabetçi ürünler piyasaya çıktı. Örneğin Asus Zenbook 3, kendi inceliğindeki en güçlü dizüstü bilgisayar sloganıyla tanıtılmıştı.

Diğer taraftan MacBook serisinin ortaya çıkışı ve kameralar önünde daha fazla boy göstermesi, MacBook Air serisini biraz daha ikinci plana attı. Aynı kategoride birbiri ile rekabet eden iki farklı ürünün olması, Apple’ın stratejilerine uymuyor.

En son geçen yıl güncellenen MacBook Air serisinin rafa kalkacağı bir süredir konuşuluyordu. Yeni tanıtılan MacBook Pro modelleri de incelik konusunda ilerleme kaydedince harekete geçme zamanı geldi. Bundan sonra sadece MacBook Air 13 inçlik modelin satışı devam edecek.

Satıştan kaldırılan MacBook Air modeli sonrasında ailede bir fiyat değişimi yaşandı. Artık en düşük maliyetli MacBook modeli MacBook Air 13 ve fiyatı 4069TL civarında. MacBook ve MacBook Pro tercihlerinde fiyat giderek artıyor MacBook Air 11 halen bazı perakende sitelerinde bulunabiliyor ve fiyatı 4000TL civarında.

Bundan sonra MacBook Air serisine ne olacağı konusunda soru işaretleri giderek artacaktır. Bazı kaynaklar 2017 yılında serinin tamamen üretimden kaldırılacağını iddia ediyor. Teknoloji dünyasına Steve Jobs’un elindeki zarfın içerisinde merhaba diyen MacBook Air, bu kez sessiz sedasız veda etmiş olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6939 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, hello again ve
2 etiket daha macbook pro macbook air 11
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim