Anlık Bildirim

Apple, Çin'de büyük bir Ar-Ge merkezi açıyor

Son dönemde Çin’de pazar payı kaybetmeye başlayan ve bunu aşmak için de yatırımlarını arttırma kararı alan Apple, Pekin’de yeni bir araştırma merkezi inşa ediyor.

Sürekli teknoloji geliştiren şirketlerin bir süre sonra yeni araştırma merkezleri açmaları kaçınılmaz oluyor. Apple, Çin'e büyük bir yatırım yaparak donanıma ağırlık verecek yeni bir Ar-Ge merkezi açıyor.

WSJ tarafından verilen habere göre 45 milyon dolara mal olan araştırma merkezi Pekin'de inşa ediliyor. Firmanın Çin'deki ilk araştırma merkezi olacak organizasyonda 500 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. Merkez daha çok bilgisayar donanımı, iletişim, ses ve görsel ekipman geliştirme konusuna odaklanacak. Elbette geliştirilecek teknolojilerden Mac ve iOS cihazları da sonuna kadar faydalanacaktır.

Çin'de bir süredir sıkı bir rekabet içerisinde olan ve yerli firmalara alan kaybeden Apple’ın patronu Tim Cook, ülkeye daha fazla yatırım yapmak istediğini daha önce açıklamıştı ve hatta resmi bir ziyarette de bulunmuştu. Araştırma merkezi bu planın bir parçası olarak görülüyor. Firma daha önce de Çinli taksi çağırma uygulaması Didi Chuxing için 1 milyar dolar yatırım yapmış ve herkesi şaşırtmıştı.

Bazı kaynaklar Apple'ın bundan sonra ülkeye yatırımlarını azaltabileceğini düşünüyor zira özellikle bu yıl yeni mağazalar ve bu merkez ile adeta tavan yapmış durumda. Önümüzdeki yıllarda mevcut yatırımların üzerinden yola devam edilebilir. Apple henüz yeni merkezi ile ilgili bir açıklama yapmadı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim