Anlık Bildirim

Apple, ürünlerinin okullarda eğitim amaçlı kullanılması için planlar yapıyor


Özellikle iPhone ve iPad ürünlerinin piyasaya sürülmesinden sonra daha fazla pazara hitap etmeye başlayan Apple, insanların çalışma, yaratıcılık, tasarım ve öğrenme alışkanlıklarını da değiştirmeyi başarıyor. 

Tim Cook’un iPhne 4S lansmanı sonrası verdiği bilgiye göre Fortune 500 sıralamasındaki işletmelerin yüzde 92’si iPad’i test ediyor veya kullanıyor. Bu sayı geçen yıl yüzde 75’di. Global 500 sıralamasındaki işletmelerin de yüzde 50’si medikal kullanım, yapılanma ve farklı ortamlar için iPad modelini benimsemiş durumda.

Teknolojiyi benimseme konusunda en önemli alanlardan birisi eğitim kurumları. Basılı kitaplardan dijital kitaplara geçiş yapan eğitim sektörü Apple için biçilmiş kaftan. Buradaki en önemli problem pahalı Apple ürünlerinin eğitim kurumlarında nasıl benimseneceği.

New York Times gazetesinin raporuna göre son 10 yıldır Apple eğitim kurumlarının üst düzey yöneticilerini Kaliforniya’ya davet ederek yöneticileriyle buluşturuyor, Apple ürünlerinin eğitim kalitesini nasıl artıracağını göstermek için bilgisayar ve taşınabilir cihazlarının tanıtımını yapıyor.

Son iki yıldır ise Apple, Little Falls Minnesota’dan okul yöneticilerini ağırlıyor ve ürünlerinin avantajlarını anlatıyor. Eylül ayında bu bölgede 1700 öğrenciye iPad ödül olarak verildi. Yine satışlarda 1.2 milyon dolarlık bir yükselme bu bölgeden sağlandı.

Oakland bölgesinde ise 2010 yılında öğretmenlere 350 MacBook dağıtırken bahar döneminde 450 iPad lise öğrencilerine hediye edildi. Toplamda 637 000$ para harcandı. Aynı şekilde Avrupa kıtasında da bu tür hareketlilikler göze çarpıyor.

Eğitimciler Apple’ın çalışmalarından oldukça memnun ancak bazıları sektörün tamamen Apple’ın hırsları altına bırakılmasından korkuyor. Eğitim sektörünün tamamen Apple’ın yönlendirdiği bir alan olması kimse için bir yarar sağlamaz.

Apple eğitim konusunun kendi DNA’sında zaten var olduğunu ısrarla belirtiyor ve eğitim kurumlarına birlikte çalışmak için teklifler sunuyor. Bunun yanında görüşülen eğitim yöneticilerine bir anlaşma imzalatılarak ziyaretlerin kesinlikle basına sızdırılmaması isteniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3807 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iPad, Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim