Anlık Bildirim

HacBook Elite: En ucuz MacBook kopyası

Hacintosh olarak adlandırılan ve farklı tekniklerle OS X işletim sistemi çalıştırabilecek hale getirilen Windows bilgisayar bir dönem oldukça popülerdi. Bugün yeniden aynı hamleleri görüyoruz.

Bir dönem bazı üreticilerin MacBook modellerini kopyaladığını ve daha ucuz seviyede piyasaya sürdüğünü görmüştük. Agresif bir hukuk mücadelesi gösteren Apple, Hacintosh adı verilen bu ürünlerin satışını durdurmuştu. Aradan uzun zaman geçtikten sonra yeniden denemeler başladı.

Hacintosh kavramı, Windows işletim sistemli bir bilgisayarı farklı yazılım teknikleriyle OS X çalışacak hale getirmek için kullanılıyordu. İşin uzmanı geliştiriciler geçmiş yıllarda bu tarz ürünler satmaya çalıştılar ve Mac ürünlerinin yüksek fiyatları nedeniyle de ilgi gördüler.

Yeni piyasaya çıkan HacBook Elite adındaki model, tamir edilmiş bir HP EliteBook modelini temel alıyor. 14 inçlik 1600x900 piksel çözünürlükte bir ekrana sahip olan model eski bir Sandy Brdige işlemcisinden gücünü alıyor. 8GB’a kadar RAM ve 1TB’a kadar HDD veya SSD, WiFi, Bluetooth gibi özelliklere sahip olan model daha çok iOS veya OS X geliştiricilerini hedefliyor.

Girişim uzun süredir PC üzerinde OS X çalıştırma konusunda farklı teknikler geliştirmekle meşgul. Daha sonra bu tecrübelerini ticari hayata geçirmeye karar vermişler. Ortaya 329$ fiyat etiketine sahip bir MacBook kopyası çıkmış. Tabii biraz eski bir donanıma sahip ve ayrıca da oldukça kalın. Firma şu anda mail üzerinden talep topluyor ancak Apple’ın kısa süre içerisinde satışlara müdahale etmesi bekleniyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim