Anlık Bildirim

Yeni MacBook Pro modelinin OLED paneli Magic Toolbar adını alabilir

27 Ekim itibariyle yeni MacBook modellerini tanıtmaya hazırlanan Apple, bazı yeni sürprizler hazırlıyor. Bunlardan birisi dinamik olarak kısayolları değişebilen OLED fonksiyon paneli.

Apple’ın gelecek hafta yapacağı etkinlikte yeni MacBook Pro modelini tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Modelin en dikkat çekici tarafı klavyenin üstünde yer alan OLED fonksiyon tuşları. Elbette bunun pazarlanması için bir isim bulunması gerekli. Son marka tescili bunun ipuçlarını veriyor.

Aslında isim tescili çok farklı bir firma tarafından yapılmış. Yılın başlarında ticari hayata atılan Presto Apps adındaki bir şirket, kısa süre içerisinde Magic Toolbar ismini tescil ettirmiş ve 16 000 Avro da bedel ödemiş. Peki bunun Apple ile ne alakası var?

Perde Arkası

Konusuna hakim bazı otoriteler, Presto Apps şirketinin Apple çalışanları tarafından kurulmuş olduğunu veya en azından ortak olduğunu düşünüyor. Bu düşüncenin sebebi ise Apple’ın Magic ismini ön plana çıkaran herhangi bir tescil kararı için hukuki mücadele başlatması.

Bilindiği üzere Magic isimlendirmesi artık Apple ürünleri ile özdeşleşmiş durumda. Magic Keyboard, Magic Mouse, Magic Trackpad yıllardır Apple’ın ürün gamında yer alan ve isimleri tescillenmiş aksesuarlar. Firma hiçbir şekilde Magic ismi altında kendisinden rol çalınmasını istemiyor. Şansını denemek isteyenler için uzun hukuki süreçlere ve büyük masraflara katlanmak zorunda kalıyor. Uzmanlar da bu davranıştan yola çıkarak Magic Toolbar isminin aslında Apple tarafından tescil edildiğine inanıyor. Ayrıca AirPods ismini tescil eden avukatlar ile Magic Toolbar ismi için başvuran avukatlar aynı.

Apple’ın yeni OLED paneli için Magic ile başlayan bir isimlendirme kullanması zaten bekleniyordu. Şu aşamada Magic Toolbar akla oldukça yakın geliyor. Ekrandaki aktif uygulamaya göre üzerinden kısayol simgelerini dinamik olarak değiştiren OLED ekran, MacBook ailesindeki en önemli yeniliklerden birisi olarak görülüyor. Yine TouchID sensörü, USB Tip-C bağlantısı ve Polaris tabanlı grafik kartları yeni nesil MacBook Pro modelinde karşımıza çıkacak yenilikler arasında.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim