Anlık Bildirim

Yeni güvenlik güncellemesi, bazı Mac cihazlarında Ethernet portunu devre dışı bırakıyor

Apple'ın OS X işletim sistemi için dağıtıma başladığı yeni güvenlik güncellemesi, bazı kullanıcıların başını ağrıtmaya başladı. Şimdiden pek çok şikayet geliyor.

Üreticilerin zaman zaman cihazları için indirmeye sunduğu güvenlik güncellemeleri, kullanıcılar için sancılı bir konuya dönüşebiliyor. Apple'ın geçtiğimiz günlerde OS X işletim sistemi için dağıtıma başladığı yeni güvenlik güncellemesi, bazı cihazların Ethernet portunun devre dışı kalmasına neden oldu.

Reddit ve Apple destek forumlarında gündeme getirilen güvenlik güncellemesi, 031-51913 | Incompatible Kernel Extension Configuration Data 3.28.1 yapı numarasını taşıyor. Bu güncellemeyi kuran pek çok kullanıcı, Ethernet portunun devre dışı kaldığını görmüş. Ayrıca Thunderbolt üzerinden Ethernet bağlantısı yapmak isteyenler de hayal kırıklığına uğramış. Şu an için tek çözüm, WiFi üzerinden internete bağlanmak.


Problem, ağırlıklı olarak iMac ve MacBook Pro modellerinde ortaya çıkıyor. Şikayetlerin artmaya başlaması üzerine Apple, 3.28 sürümünü çekerek yerine 3.26 sürümünü getirmiş ancak bu sürüm probleme çare olamamış. Şimdiye kadar eski sürümü kuranların hepsi, sorunun devam ettiğini rapor ediyor.

Güncelleme sürümünü değiştirmek dışında, Apple tarafından resmi bir açıklama gelmiş değil ancak Ethernet portunun devre dışı kalması oldukça önemli bir sorun haline gelebilir. Apple'ın buna nasıl bir çözüm bulacağı merak konusu.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim