Anlık Bildirim

Avrupa'ya Bayraktar TB2 ihracatının detayları belli oldu

Mayıs 2021'de Polonya ile Türkiye arasında imzalanan Bayraktar TB2 satış sözleşmesinin detayları açıklandı. Teslimat tarihi, set içeriği ve eğitim hakkındaki bilgiler ortaya çıktı.

Polonya'ya Bayraktar TB2 satışının detayları belli oldu Tam Boyutta Gör

Baykar tarafından milli imkanlarla Türkiye’de geliştirilen ve dört farklı ülkede kullanılan Bayraktar TB2 İnsansız Hava Araçları (İHA), Mayıs 2021’de imzalanan anlaşma kapsamında Polonya’ya ihraç edilecek. Polonya, Türkiye’nin İHA ihraç edeceği ilk NATO ve AB üyesi ülke olacak. 24 adet İHA satışını içeren anlaşmanın yeni detayları ortaya çıktı.

Polonya Parlamentosu’nun Milli Savunma Komisyonu toplantısında Bayraktar TB2’nin teslimat tarihlerine ilişkin açıklamalar yapıldı. Teslimat 4 set halinde, 4 farklı partide yapılacak. İlk setin 31 Ekim 2022’de, ikinci setin 30 Nisan 2023’te, üçüncü setin 31 Ekim 2023’te ve dördüncü setin 30 Nisan 2024’de teslim edilmesi hedefleniyor.

Anlaşma sadece Bayraktar TB2 teslimatı içermiyor. MAM-C ve MAM-L akıllı füzeler, mobil kontrol istasyonları, SAR radarları, IFF sistemi, mobil veri aktarım terminali ve simülatörler teslim edilecek. Yedek parça teslimatı yapılacak.

Polonyalılara eğitim verilecek

Ürün teslimatlarının yanı sıra Türkiye, 192 askere sistemin kullanımı ve bakımı hakkında teknik ve askeri eğitimler verecek. Eğitimlerin bir bölümü Türkiye’de bir bölümü Polonya’da yapılacak.

Bayraktar TB2 özellikleri

Bayraktar TB2, 27 saat boyunca havada kalabiliyor. 27030 feet irtifada uçuş gerçekleştiriyor. Operasyonlarda ise 18000 feet yükseklikte uçuyor. Üç yedekli aviyonik sistemleri ve sensör füzyon mimarisiyle tamamen otonom taksi, kalkış, normal seyir ve iniş kabiliyetine sahip.

Kanatlarında Roketsan tarafından üretilen 4 adet MAM-L ve MAM-C füzelerini taşıyor. Yüzde 93 yerlilik oranına sahip. Faydalı yük kapasitesi 150 kg, maksimum kalkış ağırlığı ise 650 kg. Türk Silahlı Kuvvetleri için silahlandırılan sistem, keşif, sürekli havadan gözetleme, hedef tespiti ve imha imkânı sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim