Anlık Bildirim

Putin talimat verdi: Konsol geliştirin!

Putin tarafından Başbakan’a verilen talimat gereği, en geç Haziran ayına kadar Rusya imzası taşıyan bir oyun konsolu ve oyun mağazası için planlama yapılacak.   
Konsol Tam Boyutta Gör
Ukrayna işgali nedeniyle ağır ambargo altında olan ve pek çok Batılı teknoloji devinin resmi olarak faaliyetlerine son verdiği Rusya çıkış yolu arıyor. Devlet Başkanı Putin, bir konsol projesi geliştirmesi için Başbakan’ı yetkilendirdi.

Rus konsol projesi başlıyor

Putin’in yeni imzaladığı Kaliningrad’ı sosyo-ekonomik olarak geliştirme programın ayağı olacak konsol projesi, Başbakan Mishustin sorumluluğunda yürütülecek. Başbakan, yaz ortasına kadar proje için bir plan hazırlamış olacak.

En önemli soru ise AMD, Nvidia veya Intel işlemcilere erişimi olmayan Rusya’nın nasıl konsol geliştireceği. Rus işlemci tasarımcısı Baikal da geçen yıl iflas bayrağını çekmişti. Bağımsız bir RISC tarzı işlemci geliştirilmesi de zor.

Diğer bir proje ise Steam alternatifi bir dağıtım mağazası ve bulut tabanlı alternatif bir dağıtım metodu. Putin böylece ülkede ambargoya maruz kalan büyük oyuncu kitlesinin ihtiyacını bir nebze olsun gidermiş olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8358 kez okundu.
45 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
steam, epic games ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim