Anlık Bildirim

Vital3D ile böbrek nakli sorun olmaktan çıkabilir!

Vital3d'nin patentini aldığı ve  gerçeğe dönüştürmeyi planladığı vücut parçalarını, "bioprint" yaparak organ nakillerindeki talep ve arz problemin, çözmeyi palnlıyor

Vital3D ile böbrek nakli sorun olmaktan çıkabilir! Tam Boyutta Gör

Litvanyalı girişimci Vital3d'nin gerçeğe dönüştürmeyi planladığı vücut parçalarını "bioprint" yaparak organ nakillerindeki sorunu çözmeyi amaçlıyor. Vital 3D, teknolojinin organ talebi ve arzı arasındaki boşluğu kapatabileceğine inandığını ifade ediyor. Her yıl genişleyen bu fark ile sadece ABD'de 90.000'den fazla kişi böbrek nakli bekleme listesinde yer alırken, geçen yıl sadece 25.000 kişiye böbrek nakli gerçekleştirebildi. 

"Bioprint"  umut verici bir çözüm gibi gözükse de üretim aşaması son derece karmaşık bir yapıdaki anatomiyi çoğaltmak için uzmanlaşmış ekipman, malzemeleri ve tıbbi uzmanlık gibi konuların ele alınması gerektirmektedir. 

Vital3d ne vaat ediyor ?

Hız ve hassasiyet arasında bir denge arayışında olan Vital3D, FemtoBrush adlı patent bekleyen bir teknoloji geliştirdi. Aletin çekirdeğinde, lazer ışınının şeklini dinamik olarak ayarlayan uzamsal bir ışık modülü bulunuyor. Vital3d'ye göre bu, sürece “benzeri görülmemiş çok yönlülük” katıyor.Sistem, milimetrenin binde birine varan hassasiyetin yanı sıra hızlı bir üretim vaat ediyor.

Vital3D ile böbrek nakli sorun olmaktan çıkabilir! Tam Boyutta Gör

Vital3d, geliştirdikleri teknolojinin henüz başlangıç aşamasında olduğunu kabul ediyor. Organların hem güvenli hem de işlevsel olmasını sağlamak için yoğun testlerden geçirdiklerini ifade ediyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim