Anlık Bildirim

MHRS'de onaylı randevu dönemi başlıyor

Devlet hastanelerinden randevu için kullanılan MHRS'de yeni dönem başlıyor. Hastaların randevudan randevuya gelip gelemeyeceği hakkında onay vermesi zorunlu olacak.
MHRS'de onaylı randevu dönemi başlıyor Tam Boyutta Gör
Türkiye’de devlet hastanelerine randevu almak isteyen vatandaşlar müsait randevu bulmakta zorlanıyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) yaşanan sorunların çözümü için yeni uygulamalar hayata geçiriliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “onaylı randevu” sisteminin devreye gireceğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan verilere göre geçen yıl 23 milyon kişi randevu aldığı halde hastaneye gitmedi.  Gelinmeyen toplam randevu sayısı 81 milyon olarak belirlendi. Müsait olmadığı halde randevusunu iptal etmeyenlerden dolayı randevu kapasitesinin yüzde 30’u kullanılamadı. Onaylı Randevu Sistemi sayesinde randevuya gelemeyecek vatandaşların randevuları başkalarına devredilecek.

Onaylı Randevu Sistemi nedir?

MHRS’den ve Alo 182’den randevu alan vatandaşların, randevu tarihinden bir gün öncesinde randevuya gelip gelemeyeceği hakkında onay vermesi gerekecek. Akşam saat 20.00’ye kadar onay verilmeyen randevular iptal edilecek. 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları haricindeki tüm vatandaşların randevudan bir gün önce randevuya onay vermesi gerekecek.

Onaylı randevu sistemi 13 Mayıs 2024 tarihinde başlıyor. Onay verilmeyen randevular için MHRS’den randevu talebi oluşturan vatandaşlar öncelikli olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2257 kez okundu.
34 kişi, toplam 36 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, sağlık bakanlığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim