Anlık Bildirim

Çin kurulu rüzgar gücünü 2030 yılına kadar üçe katlıyor

Yenilenebilir enerji yatırımlarında dünya lideri olan uzak doğu ülkesi Çin, GlobalData'nın yayımladığı son rapora göre 2030 yılı itibariyle toplam kurulu rüzgar gücünü 495GW'ye çıkarmış olacak.
İklim değişikliği üzerindeki insan etkisinin önemli bir kısmından sorumlu olan Çin, yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımları her geçen gün artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yenilenebilir enerji yatırımlarında açık ara liderlik pozisyonunda bulunan uzak doğu ülkesi 2030 yılına kadar kurulu rüzgar gücünü de üçe katlamış olacak.

GlobalData tarafından geçtiğimiz haftalarda yayımlanan rapor Çin'in şu andaki 149GW'lik toplam rüzgar gücünü sadece 14 yıl içerisinde 495GW'ye çıkaracağını belirtiyor. Uzak doğu ülkesinin son 10 yıldaki yenilenebilir enerji başarılarına da dikkat çeken GlobalData raporu devletin bu alanda uyguladığı doğru politikaların da çok önemli bir rol oynadığını ifade ediyor.

Çin aslında hali hazırda Dünya genelindeki toplam kurulu rüzgar gücünün de büyük çoğunluğunu sınırlarında barındırıyor. 149GW'lık rüzgar tesisleriyle global rüzgar gücünün üçte birinden daha fazlasına sahip olan uzak doğu ülkesi 2020 yılına kadar toplam gücünü 250GW'ye çıkarmış olacak. Rüzgar enerjisi dışında diğer yenilenebilir enerji kaynaklarına da yatırım yapmaya devam eden Çin aynı zamanda nükleer enerji tesislerine de büyük önem veriyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim